Araştırma merkezleri tek çatıda toplandı

Güncelleme Tarihi:

Araştırma merkezleri tek çatıda toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 17:07

Araştırma merkezleri tek çatıda toplandı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki (SDÜ) araştırma merkezleri Göller Bölgesi Yenilikçi Teknolojiler Merkezi çatısı altında birleşti.

SDÜ bünyesinde faaliyet gösteren Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (CAD-CAM) Araştırma ve Uygulama Merkezi, Deneysel Gözlemsel Öğrenci Araştırma ve Uygulama Merkezi, Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Hidrojen Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Teknolojik Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi birleştirilerek Göller Bölgesi Yenilikçi Teknolojiler Merkezi adı altında tek çatı altında toplandı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, projenin 2010- 2012 yılları arasında Kalkınma Bakanlığı'na sunulan ve onaylanan öncelikli projelerden olduğunu söyledi. Birbiriyle örtüşen ya da birbirini tamamlayan uygulama araştırma merkezlerinin tek merkezde toplanmasıyla üniversitenin önceden planladığı ve bakanlığa sunduğu projenin taahhütlerini yerine getirdiğinin altını çizen Saltan, söz konusu merkezlerin bölge sanayisine katkı yapabilecek nitelikte olanlar arasından seçildiğini aktardı.

Göller Bölgesi Yenilikçi Teknolojiler adını taşıyan projenin diğer mükemmeliyet merkezleri gibi yalnızca bir alanda değil, bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezlerinin de katkısıyla birçok alanda eşgüdümlü çalışmalar yapacağını ve projeler üreteceğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Saltan, tüketici değil, üretici olmanın önemine vurgu yaptı. Saltan, "Test, analiz, deney ve teknoloji transferi başta olmak üzere her alanda kapılarımız Isparta ve bölge sanayisi için açık olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!