Araplar Ege'yi keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Araplar Egeyi keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:00

Araplar Ege'yi keşfetti

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine bölgeyi tanımak amacıyla gelen Arap turizmci ve gazeteciler Ege Bölgesi'ne direk uçuş istedi.

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) organizasyonu ile Kuşadası'na davet edilen Arap tur operatörleri ile gazeteciler, 3 gün süresince tarihi ve turistik yerleri gezdi. Amara Sealight Elite Otel'de düzenlenen toplantıda Türk turizmciler ve gazetecilerle bir araya gelen Arap misafirler, Ege Bölgesi'ne direk uçak seferi olması halinde turist akını olacağını söyledi. KODER Başkanı Tacettin Özden, "Kuşadası'nı ve bölgeyi Arap pazarına tanıtmak için Bahreyn, Dubai, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Tunus, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Kuveyt gibi bölgelerde görev yapan gazeteci, acenteci, tur operatörü, blogger, turizm acenteleri birliği başkanlarından oluşan 30 kişilik misafirlerimizi ağırladık. Misafirlerimize bölgeyi gezdirdik. Otelleri, Efes'i, Meryemana'yı tanıttık. Bölgemizi çok sevdiler. Tek sorun Arap ülkelerinden İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na direk uçuşun olmaması. Karadeniz'e direk uçak var. Fakat bu bölgeye direk uçuş yok. Amma'dan Karadeniz Bölgesi'ne Türk Hava Yolları'nın (THY) 17 uçuşu var. THY'nin 2, başka bir firmanın 2 uçağı ise Antalya, Bodrum ve Marmaris'e uçuş gerçekleştiriyor. Eğer uçak sorunu çözülürse bölgeye yoğun bir Arap  turist gelir. THY ile temaslarımıza başladık, işin takipçisi olacağız" dedi.

Heyetin veda yemeğine katılan Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Başkanı Sabuhi Atar da gelen Arap iş adamlarının Ege Bölgesi'ni yeni keşfettiğini söyleyerek, "Daha önce Türkiye'ye gelmelerine karşın ilk defa  Ege Bölgesi'ne geldiklerini ve çok beğendiklerini belirtiler. Araplar Antalya ve İstanbul dışında yeni bir bölgeyi keşfetmenin de ayrıca mutluluğunu yaşadı" dedi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!