Aranan sponsor Fransa'da bulundu

DEVLETİN sağladığı imkanlarla sporda belli bir yere kadar ilerleyebilirsiniz. Sonra öyle bir nokta gelir ki, daha ötesine geçemezsiniz. Tıkanır kalırsınız.

Gelişimin devam etmesi için özel sektörün de sporculara ve kulüplere yardım yapması şarttır. Geçen hafta bu anlamda son derece güzel bir olaya tanık oldum. Dünya tenisinin en önemli sponsorlarından BNP’nin (Bank Nationale Paris - Paris Ulusal Bankası) Türkiye’deki stratejik ortağı Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), tenisimize el attığını öğrendim.

Tenisle ilgilenenler bilir... BNP, 35 yıldır Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın, yani Roland Garros’un ana sponsoru. Ayrıca, Davis Kupası, Federasyon Kupası ve birçok masters turnuvalarının isim sponsorluğunu yapıyor. Sadece Fransa’da 550’ye yakın tenis etkinliğini maddi olarak destekliyor. Efsane Fransız tenisçi Yannick Noah ile Fransa çapında organizasyonlar düzenliyor. Teniste dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alan Fransa’nın bugün geldiği noktada BNP’nin büyük payı var.

Uluslararası bir banka olan BNP, diğer ülkelerdeki ortaklarından da tenise yatırım yapmalarını istiyor.

Yatırımlar uzun vadeli

TEB Yönetimi, BNP’den gelen talep doğrultusunda hiç zaman yitirmeden tenise yatırım yapmaya başladı. Geçen hafta İzmir Küçük Kulüp’te düzenlenen Geleneksel Karışık Çiftler Turnuvası’na sponsor oldu. TEB yöneticileriyle yaptığım görüşmelerde şunu gözlemledim; tenisimizi çok detaylı ve bilinçli bir şekilde inceliyorlar. Sadece bir tane tenisçiye maddi kaynak ayırmayı düşünmüyorlar. Vizyonları aynı BNP gibi; Türk tenisinin kalkınmasına yardım edecek doğru ve geniş katılımlı projeler üretmek. En önemlisi de bütün bu yatırımlar uzun vadeli olacak.

Yazımı Küçük Kulüp’e ilişkin birkaç önemli bilgiyle noktalamak istiyorum... 1949 yılında Alliance (birleşme, bağlanma) adıyla kurulan kulübün Alsancak’ta iki adet eski tarz kırmızı kil topraktan oluşan şirin bir tesisi var. Derneğin üyeleri Fransızlar, Levantenler ve İzmir’in önde gelen iş adamlarından oluşuyor. Kulübün asıl amacı; Türk ve Fransız toplumları arasında sağlam bir köprü oluşturmak.
Yazarın Tüm Yazıları