Aranan ilik ABD'de bulundu

Güncelleme Tarihi:

Aranan ilik ABDde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 14:53

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iki yıldır kan kanseri tedavisi gören 3 yaşındaki Uğur Yelmer için Türkiye'de bulunamayan ilik ABD'de bulundu. İliğin 10 bin lira tutan kargo ücretini Sağlık Bakanlığı karşıladı.

Haberin Devamı

YELMER AİLESİNİN İMDADINA BAKANLIK YETİŞTİ

Fethiye’nin Günlükbaşı Mahallesi’nde oturan ve pazarcılık yapan Ali- Dudu Yelmer çiftinin oğulları Uğur, 1 yaşında kan kanserine yakalandı. Doktorların yaşaması için kemik iliği nakli yapılması gerektiğini belirttikleri küçük Uğur’un anne ve babasına sevindirici haber, Amerika’dan geldi. Amerika’daki bir kemik iliği bankasında uygun ilik bulundu, ancak bu mutlu haberin sevinci kısa sürdü. Aile, iliğin Amerika’dan Türkiye’ye getirilmesi için 10 bin TL’yi bulan kargo ücretini ödeyemedi.

/images/100/0x0/55ea29cef018fbb8f86f1860
2 yıl boyunca oğullarını Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi ettirdiklerini belirten Ali Yelmer, Muğla Valisi Fatih Şahin’in devreye girmesiyle kargo parası sorununun çözüldüğünü, parayı Sağlık Bakanlığı’nın karşılayacağını öğrendiklerini söyledi. Yelmer, iliğin 15 Ocak’ta Türkiye’ye getirileceğini ve 17 Ocak’ta naklin gerçekleştirileceğini aktardı.

Yelmer, "Vali Şahin’in hassasiyetinden ve konuya yaklaşımından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten beklemediğimiz bir duyarlılık örneği gösterdi. Kamuoyunun bu kadar yakından ilgilenmesi de bizi mutlu etti. Ayrıca Valiliğimiz kanalıyla Sağlık Bakanlığı yetkililerinin olaya el koyması, sıkıntımızın giderilmesinde ciddi anlamda rol oynadı" diye konuştu.

Anne Dudu Yelmer ise oğluyla birlikte 2 yıldır hastanede kaldıklarını belirterek, "Bir hafta öncesine kadar büyük sıkıntı içerisindeydik. ABD’de bulunan iliğin getirilmesi çok önemliydi. Yetkililerin devreye girmesiyle Sağlık Bakanlığı’nın yardımcı olacağını öğrenmek bizi mutlu etti. İliğin gelmesini ve nakil olacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!