Aramco ve Shell Amerika'daki operasyonlarını ayıracak

Güncelleme Tarihi:

Aramco ve Shell Amerikadaki operasyonlarını ayıracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 15:52

Suudi petrol şirketi Aramco ve Hollandalı Royal Dutch Shell, Amerika'daki rafineri ve pazarlama operasyonlarını ayırmak için karşılıklı niyet mektubu imzaladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Aramco'dan yapılan açıklamada, şirketlerin yüzde 50 ortak olarak Motiva adlı firma üzerinden yürüttükleri operasyonları farklı stratejileri uygulamak üzere ayırma kararı aldıkları bildirildi.

İmzalanan niyet mektubunun ayrılma konusunda kesinlik içermediğinin belirtildiği açıklamada, Suudi şirket Aramco'nun, Motiva'nın tamamına sahip olarak Port Arthur ve Texas'daki rafineri, pazarlama ve dağıtım operasyonlarını yürüteceği kaydedildi. Açıklamada, Shell'in de daha küçük çaptaki Güney ve Doğu Amerika'daki rafineri faaliyetlerini sürdüreceği ifade edildi.

Aramco ve Shell Amerikadaki operasyonlarını ayıracak

Ayrıca açıklamada, Aramco'nun Motiva için Shell grubuna ödeme yapacağı ve bu konuda görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Aramco ve Shell'in 1998'de yüzde elli ortaklık ile kurdukları Motiva, 2002'den bu yana Amerika'da faaliyet gösteriyordu. Suudi şirketi bu satın almayla birlikte Kuzey Amerika'nın en büyük rafineri ağına sahip olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!