Araç sorgulama, araç borcu sorgulama, tramer hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Araç sorgulama, araç borcu sorgulama, tramer hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 16:41

e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan araç sorgulama sayesinde EGM sistemine kayıtlı araçlarının sorgulaması kolayca yapılabiliyor. Plakadan araç sorgulaması nasıl yapılır? Araç borcu sorgulaması nasıl yapılır? Tramer hasar kaydı sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Kamu hizmetlerine kolayca ulaşma imkanı sağlayan e-Devlet sistemi www.turkey.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilen online plakadan araç sorgulama vatandaşlar tarafından oldukça sık kullanılıyor. e-Devlet sistemi üzerinden araç sorgulaması yapmak isteyenlerin aracın plakasını bilmeleri yeterli. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sisteminde yer alan resmi araç bilgilerine erişim sağlanabildiği için yoğun bir şekilde sorgulama yapılan dijital bir hizmet olarak öne çıkıyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nden araç borcu ve tramer hasar kaydı işlemleri de online olarak sorgulanabiliyor.

E-DEVLET İLE ARAÇ SORGULAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün online araç sorgulama hizmetinden anında faydalanabilmek için e-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. EGM araç sorgulaması yapabilmek için öncelikle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Bu işlem hızını arttıracak. Araç sorgulama Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer aldığı için “E” harfi tıklanmalıdır. Bu menüde bulunan Araç Sorgulama ekranı tıklandıktan sonra açılacak ekrandaki “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılan sayfaya e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, TC kimlik kartı veya banka bilgileri ile giriş yaptıktan sonra araca ait plaka numarasını girerek, araç hakkında EGM sistemlerinde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşılabiliyor. Böylece araç sorgulama tamamlanmış oluyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

ONLİNE ARAÇ BORÇ SORGULAMA

Araç almak isteyenlerin merak ettikleri konulardan biri olan araç borç sorgusu da online görülebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait İnternet Vergi Dairesi’nden motorlu taşıt sorgulaması yapılabiliyor. Sorgulama yapabilmek için aracın plakası, araç sahibinin T.C. Kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve aracın tescil tarihi bilinmelidir. Sorgulama sonucunda araca ait borç olup olmadığını öğrenebildiğiniz gibi çıkan borcu da kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

ONLİNE TRAMER HASAR KAYDI

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi web sitesi üzerinden aracın online tramer hasar kaydı sorgulamasını da gerçekleştirebilirsiniz. Kaza Tespit Tutanağı Sorgula menüsünden tramer hasar kaydı sorgulaması üç farklı şekilde yapılabiliyor. Plakanın yanı sıra sürücünün TC kimlik numarası, sigortalı TC kimlik numarası veya sigortalı vergi kimlik numarasından birinin mutlaka bilinmesi gerekiyor. Kaza Tespit Tutanağı Sorgula menüsünde hasar kaydını sorgulamak için aracın plakasını, sürücünün T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu girip, ara butonuna bastıktan sonra ekranda aracın son durumuyla ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

BAKMADAN GEÇME!