Arabayla uzun yola çıkarken bunlara dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Arabayla uzun yola çıkarken bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 12:00

Uzun yol planı yapmadan önce aracınızı detaylı bir şekilde kontrol ettirmeyi unutmayın. Hem sizin hem ailenizin can güvenliği için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Haberin Devamı

Tatile çıkma planlarının yapıldığı yaz aylarında aracınıza gerekli bakımları yaptırmak tatil keyfinizin yarı yolda kalmasını önlüyor. Ailece çıkılan uzun yol tatillerinizde çocukların ve kendinizin güvenliği için aracınızın bakımını ihmal etmemeli ve her türlü yol koşulunu gözeterek uzun yol planlaması yapmalısınız. Aracınızın tüm fonksiyonlarının çalışması hem sizin hem de araçtaki kişilerin rahat bir yolculuk yapmasını sağlar.

Aracınızla uzun yola çıkmadan önce yaptırmanız gereken kontrollerden bazıları ise şöyle:

-- Aracınızın motor yağını kontrol edin. İstenen özelliklere sahip ve yeterli miktarda olan motor yağı size uzun yolda problem çıkarmaz. Motor yağı eksikse veya renk değişimi varsa yağı yenilemeniz gerekir.

Arabayla uzun yola çıkarken bunlara dikkat

Haberin Devamı

-- Aracınızın soğutma suyunu kontrol etmeli eğer su eksikse su ilave etmelisiniz.

-- Rot ve balans ayarı düzgün olmayan bir araba uzun yolda çeşitli sorunlara neden olur. Bu nedenle rot balans ayarlarını kontrol ederek aracınızın dengede gittiğinden emin olun.

-- Hayati risk taşıyan konulardan biri fren sistemi kontrolüdür. Aracınızın fren sistemini kontrol edin. Fren hidrolik sıvısı eksikse tamamlayın ve sistemde herhangi bir sızıntı olmadığından emin olun.

Arabayla uzun yola çıkarken bunlara dikkat

-- Lastiklerinizin hava basıncını test edin. Yeterli lastik basıncı aracın yola tutunmasını ve aracın yolda rahat hareket edebilmesine yardım eder.

-- Uzun yola çıkmadan önce yağ sızıntısını kontrol etmelisiniz. Araçta yağ sızıntısı varsa araç fonksiyonlarını yerine getiremez ve bu durum kazalara sebep olabilir.

-- Uzun yolda olumsuz hava koşullarını dikkat almak ve cam suyu kontrolü yapmak önemlidir. Aracınızın cam suyunda eksik varsa tamamlayın.

-- Aracınızı servise götürerek gerekli bakımlarını yaptırın ve klima filtrelerini değiştirin. Yaz aylarında klimada çıkacak en küçük sorun bile yolculuğunuzu çekilmez hale getirebilir.

Haberin Devamı

Arabayla uzun yola çıkarken bunlara dikkat

-- Seyahate çıkmadan önce yol haritanızı çizmeniz ve gideceğiniz yollar üzerinde çalışma olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yaz aylarında yol çalışmaları yoğunlaştığı için son dakika sürprizleri ile karşılaşmak yerine kendinize alternatif bir yol güzergahı çizebilirsiniz.

-- Kasko, sigorta ve araç muayenesi gibi belgelerinizin uzun yol boyunca yanınızda olduğundan emin olun. Varsa eksik belgelerinizi tamamlayabilir ve sorunsuz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!