Arabalı vapur kazası iddianamesi tamam

Güncelleme Tarihi:

Arabalı vapur kazası iddianamesi tamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 17:45

Ece Su Yılmaz ile anneannesinin öldüğü arabalı vapur kazasına ilişkin hazırlanan ve 3 vapur görevlisinin 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edilen iddianame kabul edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Sirkeci'de arabalı vapur kazasında denize düşen otomobilde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ece Su Yılmaz'ın annesi Ebru Güleren Yılmaz yönetimindeki araç, Sirkeci'den Harem'e gitmek üzere arabalı vapur iskelesine yanaşırken, vapurun hareket etmesi ile denize düşmüştü. Kazada Ece Su Yılmaz olay yerinde, anneannesi Şaziye Güleren ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Anne Ebru Güleren Yılmaz ile kardeşi Mine Dalkılıç ise hafif yaralanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek tarafından yürütülen soruşturma sonucu, gemi kaptanı Erkan Atalay İm ve gemi personeli Yaşar Özay ile Levent Dönmez için "taksirli ölüme sebebiyet vermekten" 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Mahkeme, önümüzdeki günlerde duruşma gününü belirleyerek sanıkları yargılamaya başlayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!