Arabalar da tehlike de tam gaz devam

Güncelleme Tarihi:

Arabalar da tehlike de tam gaz devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 02:00

YHT Garı önünde karşıya geçmeye çalışanların ‘ölüm koşusu’ devam ediyor. Açılan alt geçit, vatandaşlar tarafından kullanılmazken, New Jersey tipi bariyerler de karşıya geçişleri engelleyemiyor. Vatandaş, “Ya üst geçit yapılsın ya da karşıya geçişi engellemek için tel örgü çekilsin” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘Yüksek Hızlı Yaya Koşusu’ manşetiyle gündeme getirdiği, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nın önünde yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşların ölümle burun buruna kalma tehlikesi halen devam ediyor. Kasım ayındaki haberin ardından, yayaların yolun karşısına geçmesi için faaliyete geçirilen Tandoğan Çarşısı’nın da bulunduğu alt geçit ise vatandaşlar tarafından tercih edilmiyor. Garın giriş-çıkış kapılarına, altgeçidin olduğu yeri gösteren yönlendirme tabelaları konulmasına rağmen vatandaşlar, yoldan karşıya geçerken Celal Bayar Bulvarı’nda hızla akan trafiğin ortasına atlıyor. Yayalar ayrıca yolun karşısına geçebilmek için Büyükşehir Belediyesi’nin yerleştirdiği New Jersey tipi bariyerlerin üstüne çıkıyor.

Arabalar da tehlike de tam gaz devam

Haberin Devamı

ALT GEÇİDİ KULLANAN YOK

Hürriyet Ankara’nın kasım ayında yaptığı haberin ardından Tandoğan Çarşısı’nın da yer aldığı altgeçit, vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Gar önüne yerleştirilen yönlendirme tabelalarına rağmen tercih edilmeyen altgeçitte in cin top oynuyor. Altgeçidin gar tarafındaki merdivenlerinin henüz tam anlamıyla bitirilemediği dikkat çekerken, Ankaragücü Tesisleri kısmındaki girişinin ise atıl vaziyette olduğu ve çevredeki araçlar tarafından otopark olarak kullanılması gözden kaçmıyor. Parmak Sokak’tan YHT Garı’na gelen vatandaşlar için altgeçidi gösteren hiçbir yönlendirme olmaması göze çarpıyor.

ÜST GEÇİT YA DA TEL ÖRGÜ

Öte yandan gar önündeki taksici esnafı da, garın açıldığı ilk günlerde ölümlü bir trafik kazası yaşandığını, 3 gün önce meydana gelen trafik kazasında ise karşıya geçmeye çalışan bir kadına bir otomobilin çarptığını öne sürdü. Taksiciler, günün her saatinde karşıya geçmeye çalışan insanların yaşadıkları tehlikeye şahit olduklarını belirterek, “Buraya yaya üst geçidi yapılması gerekiyor. Altgeçidin bulunduğu yer uzakta kalıyor, bu yüzden de kimse kullanmak istemiyor. Bariyerlerin üstüne tel örgü ya da demir çekilerek vatandaşların yolu kullanarak karşıya geçmesi engellenebilir ve bu sayede mecburen altgeçidi kullanmak zorunda kalırlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

NEW JERSEY CAMBAZLIĞI

YHT Garı’nın bulunduğu Celal Bayar Bulvarı’na yerleştirilen New Jersey tipi bariyerler ise tehlikeli biçimde karşıya geçmeye çalışan yayaları engelleyemiyor. Bavullarıyla birlikte bariyerlerin üstüne çıkarak ip cambazlarını aratmayan vatandaşlar, hızla geçen araçların arasında büyük tehlike yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!