Ara Güler'e onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Ara Gülere onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 22:25

Almanya’nın Nürnberg kentinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen ‘Türkiye - Almaya Film Festivali’nin açılışında ünlü fotoğrafçı Ara Güler ve Alman görüntü yönetmeni Jürgen Jürges’e ‘Onur Ödülü’ verildi

Haberin Devamı

BU yıl 22’ncisi düzenlenen Türkiye - Almanya Film Festivali, önceki akşam Nürnberg Tafelhalle’de yapılan gala ile başladı. Festivalin geleneksel onur ödülleri Alman sinemasının görüntü yönetmeni Jürgen Jürges ve ünlü fotoğrafçı Ara Güler'e verildi. Ara Güler ödülünü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’den; Jürgen Jürges ise Zülfü Livaneli’nin eşi Ülker Livaneli’den aldı. Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün de hazır bulunduğu festivali Adil Kaya açtı ve festivalde yarışacak kısa ve uzun metraj filmler tanıtıldı.

‘ONLAR BİZİM GÖREMEDİĞİMİZİ GÖRÜR’
Festivalde onur konuğu olarak bulunan Zülfü Livaneli bir konuşma yaparak, ödül alan her iki sanatçıyı övdü ve "Onlar, bizim görmediğimizi görür" dedi.
Livaneli, "Uçakta beni tanıyanlar neden Nürnberg’e gittiğimi sordular. Ben de, film festivaline diye cevap verdim. Onlar ise, silah fuarı diye cevap verdiler. Ben barışa gittiğimi dillendirdim" dedi.

Ödül törenine geçildiğinde sahneye önce Jürgen Jürges geldi. Jürges ödülünü Ülker Livaneli’nin elinden aldı. Ardından Ara Güler’in fotoğraflarını yansıtan bir film gösterildi. Ara Güler ödülünü Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’nin elinden aldı. Daha sonra Osman Okkan’ın rejisini yaptığı, Ara Güler'in hayatını anlatan ‘İstanbul'un Gözü’ belgeseli gösterildi. Toplam 40 filmin gösterileceği festivalde ödül alan filmler 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Ödülünü almak için sahneye çıkan Ara Güler; “Merhaba millet” diyerek katılımcıları selamladı. Ara Güler, “Fotoğraf çekmek sadece fotoğraf çekmek değildir. Olayın içinde her şey vardır. Her şeyin bir sebebi vardır. Dünya boşuna dönmüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!