Ara eleman sorununu çözecek protokol

Güncelleme Tarihi:

Ara eleman sorununu çözecek protokol
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 13:09

Ara eleman sorununu çözecek protokol

Haberin Devamı

DENİZLİ, Pamukkale Belediyesi, sektörel bazda yaşanan ara eleman sorunun çözümü için imzaladığı protokol kapsamında ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde eğitim gören her okuldan 10 başarılı öğrenciye eğitim yardımı vereceğini bildirdi.
Pamukkale Belediyesi, kentteki sektörlerde yaşanan ara eleman sıkıntısını çözmek için Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Protokol kapsamında ilçe sınırları içinde ikamet eden ve TEOG'dan 350 ve üzeri puan alıp Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nin herhangi birine yerleşme puanı bazında ilk 10'a giren öğrencilere 8 ay boyunca 100 lira destek sağlanacağı belirtildi.
Başarı puanı sınırı Sağlık Meslek Liseleri'nde 450 olarak baz alınacağı kaydedildi.
Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, başta sanayi sektörü olmak üzere diğer birçok sektörde ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, Pamukkale Belediyesi'nin bu konudaki duyarlılığı için teşekkür etti.
AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sanayi kenti olan Denizli'de çoğu sektördeki ara eleman sıkıntısını gidermek için meslek liselerine teşviki arttırmak gerektiğini belirterek, " Amacımız mesleki anlamda eğitim kalitesinin daha da arttırılması sağlamak ve kalifiye eleman yetiştiren okullarımıza bir nebze de olsa destek olmak. Ayrıca bu desteğimiz sadece eğitim yardımı değil, bu okulların tanıtılması için belediye olarak etkinliklerine de her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!