Aptal futbolcu!

Futbolcu akıllı adamdır. Aptal adamdan futbolcu olmaz. Bu cümleyi şunun için söylüyorum: Pozisyon icabı takımı ve maçı kurtarmak için kart görüp atılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böyle atılan futbolcuya prim bile verilebilir. Ama Meireles’in rakip sahada veya dün gece de BATE Borisov’dan atılan Baga’nın pozisyonlarını bir düşünün. Ve de takımlarını düşürdükleri pozisyonları... Akıllı teknik adamlar, bu tip futbolcuları kabul etmezler ve mutlak devredışı bırakmaları gerekir.Â

YA BÄ°R GOL YENÄ°LSEYDÄ°

Belarus takımı, 11’e 11 oynadığı dönemde Fenerbahçe’den daha iyi top kullandı. Bir eksik kalınca bu sefer Fenerbahçe oyuna hakim oldu. Fakat bu Fenerbahçe, 10 kişilik rakibe karşı maçı ve turu bir türlü koparamadı.
Burada önemli olan turu geçmek. Çok iyi futbol oynayana prim vermiyorlar ancak her maçı bu şekilde bitiremezsiniz. Sarı-lacivertiler, ikinci golü atsalar rakip havlu atacak, bir gol yese turu kaybedecek. O zaman bu şansı ve ihtimali rakibine vermeyeceksin. Belarus ekibi, kabiliyet olarak sınırlı, belli bir şablonda top oynayan ve maçın içinde sürpriz çıkışlar yapamayacak bir takım. 70. dakikadan sonra Borisov, ölmüş eşek kurttan korkmaz misali rakibin üstüne gitmeye başladı. Ancak bu defa kalesinde de pozisyonlar görmeye başladı.

Haberin Devamı

EMRE’SİZ CRISTIAN EKSİK

Öyle veya böyle Fenerbahçe tur atladı. Biz haticeye değil neticeye bakalım. Fenerbahçeli futbolcular, son maçlarda birbirlerine yardım etmeye başladılar. Daha önceleri biri diğerinin hatasını gösteriyordu ve yardım etmiyordu. Bu değişim güzel bir olay. Cristian, tek başına Fenerbahçe’de dümeni idare edemiyor. Dün gece bu net şekilde gözüktü. Ama Emre ile beraber oynadıkları maçlarda Emre’nin artıları gözüküyor. Emre’nin dönmesi hem Cristian, hem de Fenerbahçe için şans oldu. Herhalde Emre de son durağa geldiğini anlayınca eski hatalarından arınmaya başlamış; neredeyse günah çıkartıyor. O zaman da sahada varlığı Fenerbahçe için avantaj.

PENALTI KARARI DOÄžRUYDU

Hakemin 8. dakikada rakibe aldatmaya yönelik gösterdiği sarı kart yanlıştı. Hakemin verdiği penaltı kararı doğruydu. Hakem, direkt topa yapılmayan topla karışık rakibe yapılan hareketlerin hepsine (yersen) sarı kart gösterdi.
Seyirci olmayan bir statta yine bir patlayıcı madde vardı. Sanki bir fıkra gibi. Öte yandan taraftar olmayınca kaymağı olmayan bir ekmek kadayıfı yedik ama F.Bahçe’nin turu geçmesi ülke futbolu adına önemli bir artıydı. İnşallah devamı gelir. Çünkü, yurtiçindeki kısır çekişmelerden artık kamuoyu bıktı.

Yazarın Tüm Yazıları