ApplyBAU yeni dönem başvuruları bugün başladı

Güncelleme Tarihi:

ApplyBAU yeni dönem başvuruları bugün başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 11:11

ApplyBAU yeni dönem başvuruları bugün başladı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Bahçeşehir Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olarak başlattığı üniversiteye yerleştirme modeli ApplyBAU sistemine yeni dönem başvuruları başladı. ApplyBAU ile öğrenciler, sınav puanlarından bağımsız; kişisel yetenekleri ve projeleri ile hayallerindeki bursa kavuşup, sınavdan önce üniversite kapılarını aralıyor.

3 yıl önce Bahçeşehir Üniversitesi’nin hayata geçirdiği üniversiteye kabul sistemi, aday öğrencileri üniversite puanına göre değil, kişisel yetenek ve projelerine göre değerlendiriyor. İnternet ortamında www.applybau.com adlı siteden alınan başvurular sonucunda yapılan değerlendirmelerle aday öğrencilere burs teklif ediliyor.

3 YILDA 40 BİN BAŞVURU

Hayata geçirildiği 2013 yılından bu yana 40 bin başvuru alan ApplyBAU, Türkiye’nin 78 ilinden bin 661 öğrenciye sınav sonuçlarından önce; yeteneklerine, projelerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına göre üniversite kapılarını açtı ve farklı oranlarda burs verdi. Başvuruların yapıldığı www.applybau.com adresi ise bugüne kadar 1 milyon 324 bin 856 tıklanma aldı.

ADAY ÖĞRENCİLER NASIL BAŞVURU YAPABİLİR?

ApplyBAU modeli ile başvuruda bulunmak isteyen aday öğrenciler, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunuyorlar. İnternet ortamında kabul edilen başvurularda öğrenciler kişisel bilgiler ve özelliklerini ifade eden, yetenekleri ya da hayata geçirmek istedikleri projelerini anlatan ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarını özetleyen bir form dolduruyor. Aday öğrenciler başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediklerini de belirtiyor. Yapılan mülakatlar ve değerlendirmeler sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine ‘Kabul Mektubu’ ile bildiriliyor. ApplyBAU ‘Kabul Mektubu’nu almaya hak kazandıktan sonra öğrencilerin Bahçeşehir Üniversitesi’ne kayıt yaptırabilmeleri için ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile ilgili bölüme ‘burssuz’ kontenjandan yerleştirilmesi gerekiyor.

2017 yılında ApplyBAU ile öğrenci kabul edecek fakülte ve bölümler ise şu şekilde: Sağlık Bilimleri Fakültesi (yeni), Gastronomi (yeni), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bölümleri, İletişim Fakültesi bölümleri, Eğitim Bilimleri Fakültesi bölümleri, Tıp Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bölümlerinden Sosyoloji, İşletme, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Uluslararası Finans, Lojistik Yönetimi bölümleri ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!