Apple yeni modelleri satmak için telefonu yavaşlatıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Apple yeni modelleri satmak için telefonu yavaşlatıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 12:26

Birkaç yıldır tartışılan bir iddia iPhone 7'nin piyasaya çıkmasıyla birlikte yeniden alevlendi. Söylentilere göre Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri, yeni cihaz ve yeni sürüm öncesi telefonu yavaşlatmak için bir hile yapıyor.

Haberin Devamı

New York Times’da 2014 yılında yayınlanan bir makale yeniden gündeme geldi ve sosyal medya yeniden bunu konuşmaya başladı. İddiaya göre Apple yeni modellerin veya yeni iOS sürümlerinden önce sahiden de telefonu yavaşlatmak için bir hile mi kullanıyor.

 

Apple yeni modelleri satmak için telefonu yavaşlatıyor mu

Elite Daily sitesi, Apple’ın uzun zamandır bu hileyi kullandığını iddia ediyor. Yeni cihaz ya da yeni sürüm öncesinde yapılan Google aramaları da aynı sonucu veriyor. Tüketiciler ‘Telefonum yavaşladı’ yazıyor ve yavaş cihaza çare arıyor. Üstelik bu iddia iPhone 3G’nin piyasaya çıktığı günden beri tazeliğini koruyor zira iPhone 7’nin yayınlanmasından önce benzer aramalar yine çoğalıyor.

 

Haberin Devamı

Apple yeni modelleri satmak için telefonu yavaşlatıyor mu

Elbette ekonomistler ve teknoloji uzmanları bu konuda net bir açıklama yapmıyor ancak benzer bir arama Samsung Galaxy cihazlar için de mevcut. İşin içinde olan pek çok kişi akıllı telefon üreticilerinin kullanıcıyı bu yöntemle yeni cihaz almaya yönlendirdiğini iddia ediyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!