Apple, Trump'a ABD'de üç fabrika kurma sözü verdi

Güncelleme Tarihi:

Apple, Trumpa ABDde üç fabrika kurma sözü verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 13:37

ABD Başkanı Trump’, seçim propagandası sırasında ABD halkına Amerikan şirketlerinin üretimlerini yurt dışından ABD’ye getirmelerini sağlama sözü vermişti. Basın açıklamasında konuşan Trump, Apple’ın CEO’su Tim Cook’un ona ABD’de 3 büyük üretim tesisi kurmak için söz verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, henüz adaylığı bile kesinleşmemişken Apple’ın ABD’de daha fazla üretim yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Aradan geçen 6 ay sonunda The Wall Street Journal’a konuşan ABD Başkanı, Apple CEO’su Tim Cook’un kendisine ülkede üç “büyük ve güzel” tesis inşa etme konusunda söz verdiğini belirtti.

Apple cephesinden ise bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Genellikle ABD dışındaki üreticilerle çalışmayı tercih eden Apple, bu sayede farklı şirketlerden parça alabiliyor ve kendisini risklere karşı koruyabiliyor. Apple  ABD’de sadece Mac Pro üretimi gerçekleştiriyor ve şirket bu konuda bile kesin taahhütlerde bulunmuyor.

Teknoloji uzmanları Trump’ın sözlerindeki bazı detayların yanlış olması ihtimali üzerinde duruyor. Cook’un Apple’ın tedarikçilerinin ABD’de yeni fabrikalar inşa edeceklerini söylemiş olması ihtimaller dahilinde yer alıyor. Apple’ın en önemli üretim ortakları arasında yer alan Foxconn’un da ABD’deki ilk fabrikasını açmayı planladığı söyleniyor. Bu fabrikada Apple ürünleri üretilecek olsa da, fabrika Apple’a ait olmayacak.

Haberin Devamı

Apple’ın ABD’de daha fazla üretim yapması, Trump’ın uzun süredir üzerinde durduğu konular arasında yer alıyordu. Kampanya sürecinde Apple’ın ABD dışında üretim yapmasını sıklıkla eleştiren Trump, “Apple’ın iPhone’larını ve bilgisayarlarını Çin’de değil de burada üretmesini sağlayacağım. Çin’de üretim yapmalarının bize ne gibi bir faydası var ki?” şeklinde söylemlerde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!