Apple, şifresi kırılamayacak iPhone üretecek

Güncelleme Tarihi:

Apple, şifresi kırılamayacak iPhone üretecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:43

Apple ile FBI arasındaki şifre kırma tartışması yeni bir boyuta taşınıyor. Apple iPhone güvenlik özelliklerini istediği şekilde geliştirmeyi başarırsa şifresi kırılamayacak iPhone’lar üretmeyi hedefliyor. 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ devi Apple ile ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) arasındaki başlayan şifre kırma tartışması giderek büyüyor.

FBI’ın San Bernardino terör saldırısının zanlılarından birine ait olan iPhone’nun şifresini kırmaya yardım etme talebini reddeden Apple, hükümet tarafından kırılması imkânsız iPhone’lar üretmek için çalışmalara başladı.

New York Times’ın haberine göre, şirketin iPhone’un güvenlik özelliklerini istediği şekilde geliştirmeyi başarması halinde bu konuda halihazırda ciddi sorunlar yaşayan emniyet güçlerinin işinin daha da zorlaşacağı iddia edildi. Obama yönetimi bu şifre kırma savaşını kazansa bile Apple’ın güvenlik tedbirlerini geliştirmeyi başarması durumunda emniyet kurumları için önemli bir teknik engel oluşturacağı ileri sürülen iddialar arasında.

Haberin Devamı

Haberde, ismi verilmeyen güvenlik uzmanlarının, Apple’ın amacına kesinlikle ulaşacağı ve bunun gelecek soruşturmalarda izlenecek yolu değiştireceği yönündeki öngörülerine yer verildi.
KATİLİN ŞİFRESİ KIRILAMAYINCA FBI-APPLE SAVAŞI BAŞLADI

TEYİT EDİLDİ
Bunun yanında, Apple’ın üst düzey bir yöneticisinin iPhone’ların güvenliğinin arttırılacağını teyit ettiğini kaydedilen haberde, bağımsız bazı uzmanların da şirketin mühendisleriyle diyaloglarında bu amaca yönelik çalışmaları görüştüklerini ileri sürüldü. Ayrıca kişisel gizlilik ile güvenlik arasında giderek büyüyen tartışmaların ancak Kongre’nin teknoloji şirketlerine yönelik yeni bir yasa düzenlemesiyle çözüleceğini savunulurken, Brookings Enstitüsü’nden Benjamin Wittes’in “Taraflar arasındaki savaş, Kongre, bu gibi durumlarda kimin hangi sorumluluklara sahip olduğunu açıklık getirene kadar devam edecek” görüşüne yer verildi.     ABD’de operatörlük hizmeti veren şirketler, yasalar gereğince sahip oldukları bilgileri emniyet kuvvetleriyle paylaşmak zorunda olmasına karşın söz konusu kanun Apple ve Google gibi teknoloji devlerini kapsamıyor.

ABD için kötü olur
APPLE CEO’su Tim Cook’tan konu hakkında yeni bir açıklama geldi. Cook, iPhone’daki verilerin deşifre edilmesine yardım etmelerinin ‘ABD için kötü’ olacağını söyledi. FBI’a bir yazılımla yardım edilmesi yönündeki mahkeme kararına itiraz edeceklerini kaydeden Cook, bunun dijital güvenliği tehdit eden bir talep olduğunu savundu.

BAKMADAN GEÇME!