App Store'da uygulama sayısı 2 milyonu devirdi

Güncelleme Tarihi:

App Storeda uygulama sayısı 2 milyonu devirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 09:58

Apple'ın dev uygulama mağazası App Store'da teknoloji devi kendi rekorunu bir kez daha kırdı, mağazada bulunan uygulama sayısı 2 milyonu aştı.

Haberin Devamı

Apple'ın ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan App Store, Apple'dan yapılan açıklamaya göre artık 2 milyonu aşkın uygulamaya sahip. App Store'un 2008 yılında hizmete girmesiyle birlikte bugüne dek 130 milyarlık uygulama indirilme rakamına ulaşıldığını kaydeden şirket, bu süreçte yazılım geliştiricilerin de Apple'dan 50 milyar dolarlık gelir yarattığını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen geliştirici konferansı WWDC etkinliği için 5 bin yazılımcının katılımda bulunduğuna dikkat çeken şirkete göre bu 5 bin kişinin 100'e yakını da 18 yaş altı geliştiriciler oluşturuyor.

Apple'ın yaklaşık 13 milyon kayıtlı geliştiricisi bulunuyor. Yani geçen yıla göre bu rakam 2 milyon daha fazla. Yine Apple'a göre Apple TV için şu an 1300 video uygulaması var ve toplamda 6 bin uygulama söz konusu cihaz üzerinden tüketicilere sunulmuş durumda. Apple TV üzerinden Siri ile yapılacak aramalar ile 650 bini aşkın film ve görüntüye ulaşabilmek mümkün.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!