Apo tuvalete bile yalnız gidemiyor

Güncelleme Tarihi:

Apo tuvalete bile yalnız gidemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya'nın bölücü örgüt PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan‘serbest bırakma’ kararına rağmen hiçbir şeyin değişmediği, Apo'nun tuvalet ve banyo ihtiyaçlarında bile yanında mutlaka polislerin yanında bulunduğu ortaya çıktı. Öcalan'ın kaldığı villanın önünde nöbet bekleyen DIGOS (İstihbarat, Araştırma ve Özel Operasyon) Birimi'nin şeflerinden biri, aynı bölgeye giderek aralıksız nöbetini sürdüren basın mensuplarına ‘dostça’ bilgiler verdi.

Öcalan'ın hiçbir zaman yalnız bırakılmadığını, her hareketinin kontrol altında tutulduğunu belirten DIGOS elemanı, ‘Bu adam ne Arafat ne de devlet başkanıdır. Bizim ise görevimiz onu korumanın yanı sıra ‘izlemektir'' dedi. Apo uyurken de gece odasında bir kişinin bulunduğunu belirten DIGOS elemanı, Öcalan'ın odadan bir başka odaya geçerken bile eşlik halinde olduğu ve bu hareketlerini diğer odalarda bulunan elemanlara bilgi vermek suretiyle yapabildiğini söyledi.

DİGOS elemanının verdiği bilgiler şöyle:

Apo hiç yalnız bırakılmıyor. Her hareketi kontrolümüz altında. Tuvalet, banyo ihtiyaçlarında bile yanında biri var.

Odadan odaya gitmesi ya da yukarı çıkması bilgimiz dahilinde gelişiyor.

Gece uyurken yanında biri kalıyor.

Günde 20 dakika cimnastik yapıyor. Bu bile eşliğimizle gerçekleşiyor.

İnfernetto'da sizin göremeyeceğiniz yerlerde görevli olan toplam 100 emniyet görevlisi var. Çevre villara polisler yerleştirildi. Damların üzerinde keskin nişancılar var. Gece dürbünleriyle en küçük bir hareket bile izleniyor.

Apo bu durumdan memnun değil. Sürekli tepki gösteriyor. Ama bizim görevimiz aynı zamanda onu izlemek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!