AP'deki Öcalanlı sergiye tepki

Güncelleme Tarihi:

APdeki Öcalanlı sergiye tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 09:34

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Parlamentosu'nda Abdullah Öcalan ve PYD'lilerin fotoğraflarının bulunduğu bir serginin açılmasını kınayarak konuyla ilgili gerekli girişimlerin yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansında dün yer alan bir haberde Brüksel'deki Avrupa Parlamentosunda Abdullah Öcalan ve PYD üyelerinin fotoğraflarından oluşan bir bir sergi açıldığı ve bir hafta kalacağı bilgisi yer aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği'nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir. Bu konuda gerek Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğimizce, gerek Bakanlığımızca gereken girişimler yapılmakta ve tepkiler ortaya konulmaktadır" denildi.

BAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de Twitter hesabından sergiye tepki göstererek, "Terör propagandası yapılan bir sergi açılması, "evrensel" değerlere olduğu kadar AB'nin temsil ettiği değerlere de karşıdır. Bir yerde PKK-PYD sergisine izin verilmesi DAEŞ propagandası yapılmasından farksızdır. AP'nin
masum insanları katleden terör örgütlerinin propagandasını yapan bu tip etkinliklere izin vermemesi gerekir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!