Apaziz’e OHAL engeli

Güncelleme Tarihi:

Apaziz’e OHAL engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 21:37

ADIYAMAN’da her 28 Mayıs’ta geleneksel olarak sürdürülen Apaziz’i (Aziz Dede) anma etkinliklerinin bu yıl OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Semah dönmenin OHAL’le ne ilgisi var?” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Ağbaba, yazılı açıklamasında Peygamber soyundan geldiğine inanılan, Alevi inanç önderlerinden Apaziz’i (Aziz Dede) anma etkinliğinin OHAL gerekçesiyle ertelenmesini eleştirerek, “Bugüne kadar hiçbir olumsuz olayın yaşanmadığı etkinlikleri yaptırmamak bir zihniyetin dışa vurumudur” görüşünü dile getirdi. Her yıl on binlerce insanın bir araya gelerek semahlar döndüğü, türküler söylediği, lokmalar pişirip dağıttığı Adıyaman Apaziz Türbesi’nde insanların birlik ve beraberlik içinde inançlarını yerine getirdiklerini anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: “Bu yıl ne hikmetse Olağanüstü Hal gerekçe gösterilerek anma etkinliklerinin yapılmasına izin verilmiyor. Alevi inanç önderini anmanın, dağıtılan lokmanın, dönülen semahın, güvenliği nasıl tehlikeye soktuğunu merak ediyoruz. OHAL’le ne ilgisi var merak ediyoruz. Bir kişi de çıkıp bunu açıklasın.” 

Alevi önderi

Haberin Devamı

ADIYAMAN’da Alevi inancının önderlerinden biri olan, mütevaziliği ve bilgeliğiyle tanınmış Apaziz, 52 yıl önce vasiyeti üzerine Yedikoluk köyü yakınlarındaki bir tepeye defnedildi. Her yıl binlerce kişi türbeye dönüştürülen Apaziz’in mezarını ziyaret ederek burada ibadetini yerine getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!