Apartmanda kedi besleyip egolarını tatmin ediyorlar

“Apartman yöneticisi kedilerimle uğraşıyor” başlıklı mektuba, sanırım o yöneticiden cevap geldi. Ama ne cevap! Sizlerle paylaşıyorum...

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarını beslemek isteyenlerin, onları barınaklara teslim edip hayvan besleme egolarını bu şekilde tatmin etmeleri gerekmez mi? Hem bu şekilde sokak hayvanlarına kötü muamele yapılması önlenmiş olmaz mı?
Peki ya sokakta beslenen kedilerin apartman içlerini dışkıları ve idrarlarıyla kirletmelerine, kötü bir koku oluşturmalarına, hepsinden daha kötüsü apartmanı pire yuvası haline getirmelerine ne dersiniz?
Bu yüzden evlerimize giremez olduk. Çok sıkıntı çektik. Para vererek binayı defalarca ilaçlattıktan sonra ancak evlerimize girebildik.

Hamdi Y.

Pire kediden değil, tozdan olur. Kedi olsun olmasın, eğer ortam tozluysa pire her halükarda görülebilir.
Hiçbir kedi apartmana idrarını, dışkısını yapmaz, kum ya da toprak arar. Ancak çok sıkışırsa ve kapı kapalıysa yapabilir.
Ayrıca kediler barınakta yaşayamaz, çünkü kedi kendi ortamını temiz tutan, evde yaşamayı seven, yoksa sokakta kendi alanını oluşturan, bağımsız ruhlu bir canlıdır.
Aç kalmış hayvanlara Allah rızası için bir lokma yiyecek, bir yudum su vermek “hayvan besleme egosu” değildir.
Kendisinden başka hiçbir canlıya hayat hakkı tanımamak, kendi lüks yaşamını bir canlının yaşamının üstünde görmek egoistliktir.

O da beni seviyor mu?

Haberin Devamı

Bundan altı yıl önce, beni sevdiğini bildiğim halde o kıza sevgimi söyleyemedim.
Şimdi üniversitedeyiz. İkimiz de farklı şehirlerdeyiz ve ben onu hâlâ unutamadım. Yine de ona açılamıyorum, çünkü “Farklı şehirlerde olmamız böyle bir sevgiyi yok eder mi?” diye düşünüp duruyorum.
Bu arada onun beni artık sevip sevmediğinden de emin değilim. Vereceğiniz tavsiyeler benim için çok önemli.

Rumuz: Umutluyum

Sevgili oğlum, bunca yıl sevgini yüreğinde saklayıp o kıza açılamamışsın. Üniversiteye başlayınca birbirinizden ayrı düşmüşsünüz...
Dediğin gibi, onun seni hâlâ sevip sevmediğini bilemezsin. Hatta ona açılamadığına göre, o yıllarda seni sevmiş olup olmadığını da bilemezsin.
Dost acı söyler ama onun üniversitede bir başka gence ilgi duyması da mümkün.
Zaten gecikmişsin, bari son bir şansın varsa onu kullan ve bir şekilde ona açıl. Daha fazla beklememelisin.

Yazarın Tüm Yazıları