AOSB’de sanayicilere KOBİGEL tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

AOSB’de sanayicilere KOBİGEL tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 15:47

AOSB’de sanayicilere KOBİGEL tanıtıldı

Haberin Devamı


ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) sanayicilere Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) Gelişim Destek Programı 2017 Proje Teklif Çağrısı (KOBİGEL) tanıtıldı.
KOSGEB Adana Şube Müdürü Hüseyin Şen, KOBİ'lerin işletmelerin yüzde 99,83'ünü oluşturduğuna dikkat çekerek, istihdamın da yüzde 72,7'lik kısmını sağladıklarını söyledi. İmalat sanayisinin, gelişmekte olan ülkelerde ekonomik anlamda kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Hüseyin Şen, Türkiye'de de imalat sanayinin toplam istihdam, katma değer ve ihracat içindeki ağırlığının büyük olduğuna dikkat çekti. Önceliklerinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Şen, bu çabayla hazırlanan projeleri desteklemeyi amaçladıklarını kaydetti.
1 MİLYON TL DESTEK
KOBİGEL programı kapsamında sanayicilerin, 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli toplam 1 milyon liraya kadar destek alabileceklerini belirten Şen, "Proje bütçesi 500 milyon TL. İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek. Hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ'lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekiyor. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümü başvuru yapabilecektir. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekiyor"dedi.
PROJENİN KAPSAMI
Türkiye'nin son dönemlerde gerçekleştirdiği ekonomik büyüme ve ihracat artışında imalat sanayi sektörünün temel itici güç olduğunu kaydeden Hüseyin Şen, işletmelerin faydalanabileceği destek projeleri kapsamındaki konuları ise şöyle sıraladı:
"Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları. Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının artırılması. Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş. İhracat kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım. Mikro ölçekli işletmelerde tasarım-mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme. Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi. Enerji verimliliğinin artırılması. Yeşil üretime geçiş. 11 Eylül'de başlayan proje çağrısının 20 Ekim'de kapatılacak."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!