AOSB Simbiyoz Projesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

AOSB Simbiyoz Projesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 12:28

AOSB Simbiyoz Projesi tamamlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA OSB'nin Türkiye'ye örnek olacak Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-Verimlilik Projesi'nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) 2015 yılında başlatılan Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-Verimlilik Projesinin kapanış toplantısı Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleştirildi. 2 yıldır başarıyla sürdürülen projenin sonuçlarının katılımcılarla paylaşıldığı toplantıya AOSB Başkan Vekili Fatih İncir, Bölge Müdürü İlhan Metin, Antalya Organize Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, proje paydaşları ve Bölge sanayicileri katıldı.

UYGULAMA ÖRNEKLERİ ANLATILDI

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Proje Danışmanı Ferda Ulutaş İşevi'nin proje sunumu ile başlayan toplantıda Antalya Alkollü İçecek San. ve Tic. A.Ş. ile Ekiciler Süt Gıda Tar. Hay. San. Tic. A.Ş. firmalarında gerçekleştirilen endüstriyel simbiyoz ve eko-verimlilik uygulamaları hakkında bilgi verildi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Uzmanı Çağatay Karaca, BAKA'nın endüstriyel simbiyoz ve eko-verimlilik uygulamalarına sağladığı destekleri katılımcılar ile paylaşırken Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü Kazım Akgün ise KOSGEB'in finansman olanaklarıyla ilgili sunum yaptı.

ORTAKLIK KÜLTÜRÜ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Vekili İncir, öncelikli hedeflerinin Bölgede faaliyet gösteren firmaların birbirlerinin atıklarından faydalanmasını ve firmalar arasında kaynakların kullanımıyla ilgili ortaklık kültürünün geliştirilmesi olduğunu söyledi. Söz konusu ortaklık kültürünün rekabet gücünü artıracağına dikkati çeken İncir, "KOSGEB tarafından desteklenen ve TTGV işbirliği ile yürüttüğümüz projemizin 24 aylık süreci zarfında bölgesel ve sektörel analizler yaparak mevcut potansiyeli ve stratejiyi belirlemeye, bölge içi ve Antalya ili genelinde iletişim faaliyetleri geliştirilerek endüstriyel simbiyoz uygulamalarının sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması için gerekli altyapı oluşturmaya çalıştık" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Türkiye İçin Yeşil OSB Çerçevesinin Geliştirilmesi Projesini yürüttüğü anlatan İncir, "Endüstriyel simbiyoz ve eko-verimliliğin pek çok yönüyle desteklenmekte olduğu bir dönemde gerçekleştirmiş olduğumuz projemiz, OSB'lerde uygulama örneğini ortaya koyan öncü bir proje olmuştur. Bölgemiz endüstriyel kaynaklı çevresel ve sosyal problemlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir yaklaşımla projelerini gerçekleştirmektedir. Bu projeyle de hem Antalya, hem de diğer OSB'ler için yol açıcı olacağımız inancındayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!