AOSB 1 milyon metrekare genişliyor

Güncelleme Tarihi:

AOSB 1 milyon metrekare genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 10:17

AOSB 1 milyon metrekare genişliyor

Haberin Devamı

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) 16 milyon metrekare olan faaliyet alanına 1 milyon metrekare eklenmesi için çalışma başlatıldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan yer seçimi komisyonu, 4'üncü ilave alan için AOSB Bölge Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıda Bakanlık temsilcileri Peyzaj Yüksek Mimarı M. Akif Çalışkan ve Maden Mühendisi H. Hilmi Çetinkaya, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan komisyon üyelerine ek alan ve yer seçimi hakkında bilgi verdi. Komisyon üyeleri, daha sonra Sarıçam İlçesi Misis (Yakapınar) Mahallesi Körkuyu mevkiinde bulunan ek alanda incelemelerde bulundu. Arazideki incelemelerin ardından tekrar toplantı salonuna dönen komisyon üyeleri, görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı sonunda konuyla ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmak üzere rapor hazırlandı. Bakanlık onayının ardından ilave alanda alt yapı çalışmalarına başlanacak. Alan, daha sonra sanayicilere sunulacak.
AOSB'NİN ÖNEMİ
Avrupa, Asya ve Afrika arasında geçiş noktasında bulunan AOSB, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı, her mevsim üretime uygun iklimi, deniz, kara ve hava ulaşımı merkezlerinin ortasında yer alması nedeniyle yatırımcılar için cazibe merkezi özelliği taşıyor. Sorunsuz alt yapısı ve sanayiciye sağladığı olanaklarla Türkiye'nin en gözde sanayi bölgeleri arasında bulunan AOSB'de yüzde 99.4'lük doluluk oranına ulaşıldı. Bölgede şu anda yaklaşık 16 milyon metrekare alanda toplam 407 işletme üretim yapıyor.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!