Aort damarı yırtılmak üzereyken kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Aort damarı yırtılmak üzereyken kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 08:44

Muğla'da yaşayan 39 yaşındaki Adem Gümüş, rahatsızlanınca 84 kilometre uzaklıktaki hastaneye gitti. Aort damarının yırtılmak üzere olduğu tespit edilen Gümüş, acil ameliyata alınarak hayatı kurtarıldı

Haberin Devamı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan’da yaşayan 39 yaşındaki Adem Gümüş, nefes alıp vermekte zorlanmaya başlayınca hastaneye gitti. Dalyan’dan otobüse binen Gümüş, 84 km uzaklıktaki Menteşe ilçesinde bulunan bir özel hastaneye gitti.

Habertürk'ten Kadir Tamer'in haberine göre; yapılan tetkiklerde Adem Gümüş’ün aort damarının yırtılmak üzere olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acil ameliyata alınan Gümüş, yeniden eski sağlığına kavuştu. “Durumumun böyle önemli olduğunu bilmiyordum” diyen Adem Gümüş, “Sadece nefes alıp vermekte zorlanıyordum. Bunun dışında bir şikâyetim yoktu. Tamamen tesadüf, üstelik bir de otobüsle yola çıkıp hastaneye geldim. Hayatta her zaman için sürprizler vardır. Zamanında buraya gelmeseydim belki de tarlada çalışırken ölecektim” dedi.

Haberin Devamı

‘OYA AYDOĞAN’LA AYNI AMELİYAT’

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Hakan Filizoğlu ve Op. Doç. Dr. Veysel Şahin ise, kalp hastalıklarındaki en riskli ameliyatlardan birini yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Hastamız hastaneye başvurduğu sırada yapılan tetkiklerde aort damarında yırtılma ve genişleme tespit ettik. Oya Aydoğan da aynı ameliyatı oldu. Bu tür operasyonlar bir insanın geçirebileceği en büyük ve zor ameliyatlardan biridir. Hastamızın sağlık durumu iyi.”

BAKMADAN GEÇME!