AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL yeni kayıt dönemi ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖL yeni kayıt dönemi ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 21:54

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından oldukça merak edildi. Binlerce aday geçtiğimiz günlerde AÖL sınavlarına girmişti. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanmış ve bazı adaylar sınava girememişlerdi. AÖL sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından sınav soru ve cevapları yayınlandı. Binlerce öğrenci sınavlarının ardından soru ve cevaplarını kontrol ettiler. Öğrenciler bir yandan da AÖL yeni kayıtlarının ne zaman başlayacağını sorguladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL yeni kayıtları ne zaman gerçekleşecek?

Haberin Devamı

Açık lise - AÖL sınavları 7-8 Ocak tarihlerin gerçekleşti. Öğrencilerin doğru ve yanlışlarını tespit etmeleri için sınavda sorulan sorular ve cevapları, ÖDSGM’nin resmi sitesi üzerinden erişime açıldı. Peki, AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi bir açıklama geldi mi? İşte, 7 – 8 Ocak AÖL soru ve cevaplarına ulaşabileceğiniz adres ve detayları!

AÖL sınavlarının ilk oturumları geçtiğimiz hafta tamamlandı. Öğrencilerin yeni gündemi AÖL sınavı soruları ve cevapları oldu. 7 – 8 Ocak’ta girdikleri sınavlardan kaç alacaklarını merak eden öğrenciler, online sistem üzerinden yayınlanan AÖL soru ve cevaplarıyla bir öngörüde bulunmaya çalıştı. Ancak, Açıköğretim Lisesi soru ve cevaplarının MEB sınav arşivinde olmaması soru işaretlerine neden oldu. Peki, AÖL soru ve cevaplarına nereden ulaşılıyor? AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, lise eğitimini açıktan tamamlamaya çalışan öğrencilerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları!

Haberin Devamı

Dönem sonu AÖL soru ve cevapları, MEB’e bağlı olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Hem A"çık Öğretim Ortaokulu Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları" hem de "Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları’na" ilgili sayfa üzerinden ulaşılabiliyor.

AÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

MAÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Lisesi soru ve cevaplarının yayınlanması ardından merak edilen bir diğer konu da 2017 AÖL sınav sonuçları oldu. Sonuçlara ilişkin duyuru ise iş takvimi üzerinden yapıldı. 2016 – 2017 Açıköğretim Lisesi iş takvimine göre AÖL sınav sonuçları 30 Ocak'ta internet üzerinden açıklanacak.

AÖL YENİ KAYITLARI BAŞLADI

Açıköğretim Lisesi’ne kayıtlı olan öğrenciler 2017’inin ilk sınavının sonuçlarını merakla beklerken yeni kayıt yaptıracakların beklediği haber geldi. MEB, resmi internet sitesi üzerinden Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Ana sayfada yapılan duyuruda; “Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,
b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar,
c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir.

İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklar

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,
b) • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
c) • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.
b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
• İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
• Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,
• T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

BAKMADAN GEÇME!