AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, sınava dair bazı yorumlar

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır İşte, sınava dair bazı yorumlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 09:42

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, hafta sonu tamamlanan sınavın ardından adayların gündem konusu oldu. Örgün eğitim şansı bulamayan adayların rağbet gösterdiği Açık Öğretim Lisesi sınavı, hafta sonu üç oturumda yapıldı. Adaylar, katılım gösterdikleri oturumların ardından AÖL sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. Peki, Mili Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖL sınav yorumları konusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Türkiye genelinde birçok sınav merkezinde gerçekleştirilen AÖL sınavı, sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu ile gündeme geldi. Sınavın ardından bir diğer gündem konusu ise AÖL sınav yorumları oldu. Sınav hakkındaki görüşlerini sosyal medya aracılığıyla bildiren öğrenciler, sınavın zorluk kolaylık derecesini değerlendirdi. İşte, sınav yorumlar ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı

AÖL SINAV YORUMLARI

AÖL sınavının tamamlanmasının ardından öğrenci kanadından yorumlar gelmeye devam ediyor. Bazı öğrenciler sınavın zor geçtiğini dile getirirken, bazı öğrenciler iyi geçtiğini dile getirdi. İşte, adaylardan gelen ilk AÖL sınav yorumları;

* irem‏-  girdiğim en zor din sınavıydı çalışmayınca aöl bile zormuş

*Bugün AÖL sınavında bir abi diyor ki Hocam bu mantık sorularına, mantığım yetmiyo.

Haberin Devamı

*Seval DAF-‏ Sınav süperdi  #AÖL

*Tugçe durmuş -1.sınavdan çıktım şimdi ikincisine giricem inşaalllah hayırlısıyla geçerim sorular çok zoooorrr be sanki üniversiteye giriyoruz #AÖL

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce adayın katılım sağladığı ve 18-19 Mart tarihlerinde üç oturum şeklinde yapılan AÖL sınav sonuçları, gelecek ay itibariyle adaylar ile paylaşılacak.

Birinci oturum cumartesi günü saat 09.30'da başladı, ikinci oturum 14.00'de yapıldı. Üçüncü oturum ise 19 Mart Pazar günü saat 09.30'da gerçekleştirildi.

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri her iki oturumda ayrı ayrı 12 dersten sınava girdi, her ders için dört seçenekli, 20 sorudan oluşan soru kitapçıkları kullanıldı, sınav 150 dakika sürdü.

SINAVIN GEÇER NOTU 45

Adaylara sınava girdiği her dersten 20’şer soru soruldu. Her bir sorunun değeri 5 puan olarak belirlendi. Bir dersten başarılı olabilmek için ise en az 45 puan alınması şart koşuldu. Sınavda yanlışlar doğruları götürmedi.

BAKMADAN GEÇME!