AÖL sınav soruları açıklandı mı? İşte AÖL sınav soruları

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav soruları açıklandı mı İşte AÖL sınav soruları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:49

AÖL sınav soruları ve sonuçları bir çok öğrenciyi ilgilendirir. AÖL sınav soruları ve sonuçları liseyi açıktan okuyan öğrencilerin gerçekleştirdiği sorgulamalardır. AÖL sınav soruları ve sonuçları iligili detaylar

Haberin Devamı

Lise eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin hepsi açık öğretim lisesinde eğitimlerine devam edebilirler. Eğitimleri sonunda da lise diploması almayı hak edebilirler. Açık öğretim lisesinde eğitim görebilmek için ilk önce kayıt yaptırmanız gereklidir. Kayıt yaptıran öğrenciler ders seçme işlemini de gerçekleştirerek açık öğretim lisesine kayıtlarını yaptırabilirler. Açık öğretim lisesine yaşadığınız şehirde bulunan açık öğretim bürolarına giderek başvurabilirsiniz.

Bu bürolardan açık öğretim lisesi ile ilgili bilgiler de alabilirsiniz. Nasıl ders seçeceğinizi, nasıl eğitim alabileceğinizi, ne zaman sınava gireceğinizi, hangi dersleri alabileceğinizi açık öğretim lisesi bürolarından öğrenebilirsiniz. Yani açık öğretim lisesi ile ilgili tüm işlemleri açık öğretim bürolarından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler de normal lisede okuyan öğrenciler gibi her sene sınavlara girmek zorundadır. Bu sınavlardan aldıkları sonuçlara göre öğrencilerin almış olduğu derslerden geçip geçmeme durumları vardır. Açık öğretim lisesi sınavları bir dönemde 2 kez gerçekleştirilmektedir. İlk bahar dönemi açık öğretim sınavları ise 19 - 20 mart tarihlerinde yapılmıştır. Bu sınavında daha sonuçları açıklanmamıştır. Sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre bahar dönemi açık öğretim lisesi sınav sonuçları 28 nisan tarihinde açıklanacaktır. Sınan sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sınavda çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak da kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını öğrenebilir.

2015 VE ÖNCESİ AÖL SINAV SORULARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Bu şekilde yaklaşık olarak kaç soruya doğru cevapladığını öğrenebilirler. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden artık bir çok işlemi gerçekleştirebilir duruma geldik. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Yapmış olduğu bir sınavı sınavdan yaklaşık bir hafta sonra sınav soru ve cevaplarını 1 ay sonra da sınav sonuç bilgisini internet üzerinden yayınlamaktadır.

Haberin Devamı

Açık öğretim lisesi sınavının soru ve cevaplarını da sınavdan bir hafta sonra 25 mart tarihinde açıklanmıştır. Sınava giren öğrenciler sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden erişebilmektedir. Açık öğretim lisesi sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın açık öğretim lisesi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra geçmiş yıllarda yapılan sınavlar bölümüne girmeniz gereklidir. Geçmiş yıllarda yapılan sınav soru ve cevapları bölümünde girmiş olduğunuz tüm sınavların soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Bu bölümde son yapılan açık öğretim sınavının da soru ve cevapları yer almaktadır. Son sınavın soru ve cevaplarına ulaşabilmek için bu sayfadan 19 - 20 mart 2016 açık öğretim lisesi 2. dönem sınav soru ve cevapları seçeneğini seçip bunu indirmeniz gereklidir. Bu dosyayı indirdikten sonra istediğiniz zaman açıp çıkmış olan soru ve cevaplara bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için düzenlenen 2. dönem sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık öğretim ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin girdiği 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınavına giren milyonlarca öğrenci sınavın sonuçalarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 2. Dönem AÖL sınav sonuçları hakkında merak edilen soruların yanıtını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Açık öğretim ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. 2. Dönem AÖL sınavının sonuçları 28 Nisan 2016 tarihinde duyurulacak.

Haberin Devamı

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri bu sınavın sonuçlarını http://aionet.meb.gov.tr/ogr_login.aspx internet adresinden TC. Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ise http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden Öğrenci Numarası ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDE NASIL MEZUN OLURUM?
Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.
* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.

BAKMADAN GEÇME!