AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 17:25

2-3 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçlarının geçtiğimiz gün açıklanmasını bekleyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruyla hayal kırıklığına uğradı. Yapılan duyuruda sonuçların hafta içi açıklanacağı, işlemlerin hala devam ettiği bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Ocak ayının ilk haftasında 1. Dönem AÖL sınavına giren öğrenciler, büyük bir merakla sınav sonuçlarının açıklanması için gözlerini MEB’e çevirmişti. Ancak sonuçların açıklanması beklenirken, AÖL resmi sitesinde sonuçların hafta içi açıklanacağı belirtilirken, net bir tarih verilmedi. İşte MEB tarafından yapılan o açıklama:

“25 Ocak 2016 tarihinde açıklanacağını duyurduğumuz I. dönem sınav sonuçları, işlemlerin tamamlanması halinde hafta içinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında Kayıt Yenileme İşlemleri de aynı gün içerisinde başlayacaktır.”

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ DE ERTELENDİ!

Normalde AÖL dönem sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt yenileme işlemleri başlamaktadır. AÖL öğrencileri şimdilik 2. dönem kayıtlarını yenileyebilirler, ancak 25 Ocak 2016 Pazartesi günü başlaması gereken kayıt yenileme işlemi 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmaması nedeniyle, sınav sonuçlarının açıklandığı gün başlayacaktır.

Haberin Devamı

AÖL 1. DÖNEM SINAV SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

Ocak ayının ilk haftası gerçekleşen AÖL sınavının ardından öğrenciler girdikleri sınavı değerlendirmek için sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasını beklediler. Çok geçmeden AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı. Hala soruları ve cevapları kontrol etmek isteyen öğrencilerin ‘www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id=11’ bağlantısına gitmeleri gerekmektedir.

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

2-3 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınav sonuçları bu hafta içi yayınlanacak gibi görünüyor. AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek için öğrencilerin ‘www.aolweb.aol.meb.gov.tr’ web sitesine giderek, öğrenci girişi yapması gerekmektedir.

Öğrenci girişi için sistem sizden Öğrenci No ve Şifre bilgilerinizi isteyecektir. Bu bilgileri doğru girdiğinize emin olduktan sonra giriş için gerekli olan güvenlik kodunu da girmeniz gerekmektedir. Ardından sisteme giriş yapabilirsiniz. AÖL sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin her dönem kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu da öğrencilerin bir yıl içinde 3 kere kayıt yenilemesi yapacağı anlamına gelmektedir. Peki kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Kayıt yenilemesi yapacak olan öğrencilerin, işlem için belirlenen 30 TL tutarındaki ücreti anlaşmalı bankalara (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası) yatırması gerekmektedir. Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin ücretini yatırmasının ardından kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılacak ve AÖL sisteminde öğrencinin kaydı aktif hale gelecektir.

Kaydı yenilenen öğrenciler daha sonra sınava girecekleri dersleri seçebilirler.

Ancak öğrencilik durumu silik olan veya ücret muafiyeti bulunan öğrencilerin kayıtlarını yine eskisi gibi irtibat bürolarından yapmaları gerekmektedir.

2016 AÖL SINAV VE KAYIT YENİLEME TAKVİMİ

2016 AÖL 2. dönem yeni kayıt işlemleri 18 Ocak-5 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

2016 AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 1. dönem sınav sonuçları açıkladığında başlayacak. 5 Şubat 2016 tarihine kadar sürecek.

2016 AÖL 2. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 18 Ocak-8 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 AÖL 2. dönem sınav giriş yerleri 14 Mart 2016 tarihinde yayınlanacak.

2016 AÖL 2. dönem sınavları 19-20 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2016 AÖL 2. dönem sınav sonuçları 28 Nisan 2016 tarihinde yayınlanacak.

2016 AÖL 3. dönem kayıtları 28 Nisan-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında yenilenecek.

2016 AÖL 3. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 28 Nisan-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 AÖL 3. dönem sınav giriş yerleri 20 Haziran 2016 tarihinde açıklanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

2016 AÖL 3. dönem sınavları 2-3 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

2016 AÖL 3. dönem sınav sonuçları 28 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!