AÖL sınav sonuçları için heyecan dorukta! 2017 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları için heyecan dorukta 2017 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 20:38

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce lise öğrenimi gören öğrenci tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen AÖL sınavlarının ardından birçok öğrenci merakla doğru ve yanlışlarını kontrol etmek istiyorlardı. Sınavdan bir kaç gün sonra açıklanan AÖL soru ve cevapları öğrenciler tarafından kontrol edilmeye başlandı. Açıköğretim Lisesi soru ve cevaplarının yayınlanması ardından merak edilen bir diğer konu da 2017 AÖL sınav sonuçları oldu. Sonuçlara ilişkin duyuru ise iş takvimi üzerinden yapıldı. Peki, 2017 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Açıköğretim Fakültesi - AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce açıköğretim öğrencisi tarafından merakla bekleniyor. Binlerce öğrenci, Ocak ayının ilk hafta sonunda girdikleri sınavın sonuçları için sık sık resmi internet sayfalarını ziyaret ederek bilgi almaya çalışıyor. AÖL sınavlarının ilk oturumları 7-8 Ocak tarihinde tamamlandı. 7-8 Ocak’ta girdikleri sınavlardan kaç alacaklarını merak eden öğrenciler, online sistem üzerinden yayınlanan AÖL soru ve cevaplarıyla bir öngörüde bulunmaya çalıştı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dönem sonu AÖL soru ve cevapları, MEB’e bağlı olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Hem A"çık Öğretim Ortaokulu Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları" hem de "Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları’na" ilgili sayfa üzerinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

AÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

MAÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Lisesi soru ve cevaplarının yayınlanması ardından merak edilen bir diğer konu da 2017 AÖL sınav sonuçları oldu. Sonuçlara ilişkin duyuru ise iş takvimi üzerinden yapıldı. 2016 – 2017 Açıköğretim Lisesi iş takvimine göre AÖL sınav sonuçları 30 Ocak'ta internet üzerinden açıklanacak.

AÖL YENİ KAYITLARI BAŞLADI

Açıköğretim Lisesi’ne kayıtlı olan öğrenciler 2017’inin ilk sınavının sonuçlarını merakla beklerken yeni kayıt yaptıracakların beklediği haber geldi. MEB, resmi internet sitesi üzerinden Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Ana sayfada yapılan duyuruda; “Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, 
b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, 
c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir.

Haberin Devamı

İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklar

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, 
b) • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, 
c) • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.
b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden; 
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, 
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, 
• İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden; 
• T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, 
• Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, 
• Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, 
• T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

BAKMADAN GEÇME!