AÖF tek ders sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖF tek ders sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 09:42

AÖF sınav sonuçlarının açıklanması ile mezun olmak için sadece tek bir dersi kalan öğrenciler tek ders sınavlarını bekliyorlar. Peki AÖF tek ders sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖF 2016 tek ders sınavları ile ilgili yapılan son açıklama..

AÖF sınav sonuçları belli oldu. 4-5 Haziran'da yapılan AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar not hesaplama ve tek ders sınavlarını merak ediyorlar. İşte AÖF tek ders sınav tarihi ve dahası..
 

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2015-2016 Bahar Dönemi final sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıda belirtilen linke tıklayabilirsiniz. Adaylar, sınav sonuçlarını AÖF'ün https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar internet adresinden T.C Kimlik Numaralarını girerek öğrenebilecekler. 

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

AÖF TEK DERS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2015-2016 Öğretim Yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini geçtiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı yapılacaktır. Tek ders sınavı aşağıda belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2015-2016 Öğretim Yılı Güz veya Bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.

Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten Öğrenci Değerlendirme Sistemi sonucunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

Tek ders sınavı 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 14.00’de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır.
Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, 23-24 Haziran 2016 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 0850 200 46 10 nolu Açıköğretim Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Tek ders sınavı için sınava giriş belgeleri 12 Temmuz 2016 tarihinden itibaren http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Otomasyonu” bağlatısından ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

 

AÖF SINAV SONUCUNA GÖRE NOTLARIN ANLAMLARI

YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) notları, ilgili Birim Yönetim Kurulunun kararı ve Sena-tonun onayıyla not ortalamalarına katılması uygun görülmeyen derslerde başarı-nın gösterilmesi için kullanılır. Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.

EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamam-lamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrenciye, yeni bir not verilir. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarının kullanıldığına bağlı olarak FF veya YZ notuna dönüştürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.

Haberin Devamı

MU (Muaf) notu, dikey ve yatay geçiş ile gelen öğrencilerin önceki Yükseköğretim Kurumu'nda alıp başarmış olduğu ve ilgili Birimin Yönetim Kurulu'nca muaf tutul-ması uygun görülen dersler için verilir.KL (Kaldırıldı) notu, programdan kaldırılması ve karşılığı gösterilmemesi nedeniyle öğrencilerin sorumlu tutulmayacağı dersler için verilir.

SD (Sorumlu Değil) notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olma-yacağı dersler için verilir.

DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlan-madığı dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir.DZ (Devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir. Bu öğ-renciler dönem sonu değerlendirilmesine alınmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eşdeğerdir.

Haberin Devamı

AA: Geçer 
AB: Geçer 
BA: Geçer 
BB: Geçer 
BC: Geçer
CB: Geçer
CC: Geçer
CD: Koşullu Geçer
DC: Koşullu Geçer
DD: Koşullu Geçer
FF: Tekrar

AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

BAKMADAN GEÇME!