AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı! AÖF 3 ders sınavları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı AÖF 3 ders sınavları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 18:45

AÖF sınav sonuçları binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merakla sorgulanan konular arasında yer alıyordu. AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. AÖF sınavlarının açıklanmasının hemen ardından binlerce öğrenci sınav sonuçlarını sorgulamak için Anadolu Üniversitesinin sayfasına akın etti. AÖF sınav sonuçlarının ardından öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu da 3 ders sınavlarının ne zaman yapılacağı oldu. Peki, AÖF 3 ders sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları 13 Haziran Salı günü açıklandı. Açıköğretimliler, AÖF final sınavı sonuçlarını online sistem üzerinden sorgulama yaparak öğrenebiliyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu da 3 ders sınavları oldu. Peki,3 ders sınavları ne zaman? İşte bu sorunun yanıtı ve AÖF dönem sonu sınav sonuç sorgulama sayfası!

AÖF SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

3 DERS SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sisteminde tek ders sınavı 3 derse çıkarıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi. Rektör Gündoğan, sınav tarihlerini de açıklayarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye programları için üç ders sınavı; 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup üç ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacak. Yurt dışı programları için üç ders sınavı; 13 Ağustos 2017 Pazar günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.”

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME

Haberin Devamı

AÖF'te sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.
Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi,Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir. Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!