AÖF sınav sonuçları açıklandı mı sorusu cevap buldu.. İşte AÖF 2017 sonuçları

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı sorusu cevap buldu.. İşte AÖF 2017 sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 07:46

AÖF sınav sonuçları merakla bekleniyordu. Öğrenciler tarafından gün içinde sık sık sorulan, 'AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?' sorusu dün cevap buldu. Peki AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanacak? İşte AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı ve adayların sınav sonuçlarının ardından merak ettiği tüm detaylar

Haberin Devamı

2017 AÖF sınav sonuçları binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merakla bekleniyordu. AÖF bahar dönemi sınav sonuçları bugün itibariyle Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Sınavlar açıklanır açıklanmaz AÖF öğrencileri sorgulama ekranına akın ettiler. Öte yandan sınav sonuçlarına nasıl itiraz edileceğini merak eden öğrenciler de araştırmalarını sürdürüyor. Peki, AÖF sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilecek? İşte, AÖF bahar dönemi sınav sonuçları sorgulama sayfası. 

AÖF sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. 29-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen sınav, sonuçlarıyla birlikte adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların en çok merak ettiği konu ise AÖF ders geçme notları oldu. İşte, AÖF sınav sonuçları ve ders geçme notları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Bahar Dönemi Ara Sınav Sonuçları Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden açıklandı.

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

BAŞARI NOTU NEDİR?

“Başarı Notu”, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Her ders için dönem içi ve dönem sonu değerlendirmelerinin türü ve başarı notuna katkı oranları ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir.  Bir dersin başarı notu; öğrencinin o dersin dönem içi etkinliklerinden (ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri) aldığı puanların yüzdesi ve dönem sonu sınav puanının yüzdesinin toplanması ile elde edilen puandır

Haberin Devamı

İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler muafiyet işlemi yapılan derslerini başvurular tamamlandıktan sonra 45 gün içinde aof.anadolu.edu.tr adresinde Öğrenci Otomasyonunda Durum menüsünde Akademik Durum panelinde MU notuyla görebilecektir. Ayrıca açıklanan muafiyet sonuçları ve itiraz tarihleri ile ilgili duyuru www.anadolu.edu.tr/acikogretim sayfası Duyurular kısmında yayımlanacaktır. Muafiyet sonuçlarına itiraz süresi 5 iş günüdür.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NEDİR?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2016-2017 Öğretim Yılında üç dersten başarısız olan ve bu derslerini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere 22 Temmuz 2017 tarihinde üç ders sınavının yapılması planlanmaktadır. Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler Üç Ders Sınavına girebilirler.

 

BAKMADAN GEÇME!