2017 AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak? AÖF sınav tarihleri açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

2017 AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak AÖF sınav tarihleri açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 19:25

2017 AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak sorusu binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merakla beklenen konular arasında yer alıyor. İki oturumlu olarak gerçekleşecek olan AÖF bahar dönemi sınavı tarihleri açıklandı. Öğrenciler şimdide AÖF sınavı için sınav giriş yerlerini araştırıyorlar. AÖF sınav yerleri Anadolu Üniversitesi internet sitesinde sorgulamalarını devam ettirdi. Peki, 2017 AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak? AÖF sınav tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar.

Haberin Devamı

AÖF sınavları ne zaman yapılacak sorusu, referandum dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenen sınavın ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen öğrenciler tarafından araştırıldı. Açıköğretim sınavının gerçekleşmemesi ve ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından AÖF sınavları ne zaman yapılacak sorusunu yönelten binlerce öğrenci Anadolu Ünviersitesi internet sitesinde sorgulamalarını devam ettirdi. Öte yandan merak edilen bir diğer konuda sınav giriş yerleri oldu. Peki, AÖF sınav yerleri açıklandı mı? AÖF sınavları ne zaman açıklanacak? İşte, tüm detaylar!

AÖF sınav yerleri henüz açıklanmadı ancak açıklanır açıklanmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

İki oturumlu olarak gerçekleşecek olan AÖF bahar dönemi sınavı 29 Nisan’da başlayıp 30 Nisan’da sona erecek. AÖF sınav giriş belgelerinin sınava 1 hafta kala açıklanması bekleniyor. Sınav soruları E-Kampüs sitesinde yayınlanacak. Sonuçlar ise Fakültenin resmi web sitesinde açıklanacak. Finaller ise 3 Haziran’da başlıyor, 4 Haziran’da sona eriyor. Üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017.

Haberin Devamı

Kısa cevaplı ve açık uçlu sorular

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dor. Naci Gündoğan'dan kısa cevaplı soruların bahar sınavlarında çıkacağına dair dikkat çeken açıklamada bulundu, açık uçlu sorular üzerine öğrencilere önemli bilgiler verdi. Sınav sonuçların artık bir hafta içerisinde açıklanabildiğini söyleyen Gündoğan, YÖK'ün hazırladığı "açık uçu ve kısa cevaplı soruların" Açıköğretim sınavlarında da bahar dönemindeki sınavlarda uygulanacağını açıkladı. Gündoğan bahar döneminde Türk Dili ve Edebiyatı (Çağdaş Türk Romanı), Felsefe (Çağdaş Felsefe), Tarih (Hukuk Tarihi) programlarda kısa cevaplı ve açık uçlu soruların sorulacağını söyledi: 2 kısa cevaplı soru, 1 açık uçlu soru.Üç ders sınavıAnadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerin 3 dersten kalmaları halinde dönem tekrarına kalmadan aynı süre içerisinde bu sınavları verebilecek. Kayıtlı olduğu bölüm içerisinde tüm dersleri vermesine rağmen 3 dersten başarılı olamayan öğrenciler değiştirilen sistem ile belirtilen tarihler içerisinde bu dersleri geçebilecek.

Haberin Devamı

AÇIK UÇLU SORULARLA İLGİLİ EN ÇOK MERAK EDİLENLER

Açık uçlu sınav hangi sınıf ve derslerde uygulanacak?

Sınav Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Sosyoloji programlarının; 4. Sınıf Çağdaş Felsefe, Çağdaş Türk Romanı, Hukuk Tarihi ve Türk Sosyologları derslerinde uygulanacaktır.

Cevap kâğıtları nasıl puanlanacak?

Puanlama komisyon üyelerinin ortak kararlarla hazırlamış oldukları rubriklere (dereceli puanlama anahtarı) göre yapılacaktır. Cevap kâğıdına yazılan, istenilen bilgi dışında kalan yorumlar puanlama esnasında dikkate alınmayacaktır.

Sınavın geçerliği ve güvenirliği nasıl sağlanacak?

Sınavın güvenirliği; her cevap kâğıdını en az 2 puanlayıcı puanlayarak ve sınav esnasında genel sınav kurallarına uyularak sağlanacaktır. Sınavın geçerliğini sağlamak içinse; komisyon soruların oluşturulması aşamasında sınavın kapsam geçerliğini sağlayacak şekilde nitelikli sorular hazırlayacaktır.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları ne kadar sürede açıklanacak?

Sınav sonuçlarının açıklanma süresi daha önceki sınav süreciyle aynı şekilde işleyecektir.

BAKMADAN GEÇME!