AÖF soruları ve cevapları yayınlandı mı? Sonuçlar için tahmini tarih

Güncelleme Tarihi:

AÖF soruları ve cevapları yayınlandı mı Sonuçlar için tahmini tarih
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:06

AÖF sınavlarının güz dönemi oturumlarının gerçekleşmesi ardından "AÖF soruları ve cevapları yayınlandı mı?" sorusu gündeme geldi. Soru ve cevaplarının birkaç gün içerisinde yayınlanması beklenirken AÖF sonuçlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmaması, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerini arayışlarla yönlendirdi. Peki, AÖF soruları ve cevaplarına nereden ulaşılır? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

AÖF soru ve cevaplarının yayınlanıp yayınlanmadığı, Açıköğretim öğrencileri tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Açıköğretim Fakültesi sınavlarının ilk ayağı olan güz dönemi sınavları geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşti. Sorular ve cevapları çeşitli forumlar aracılığıyla tartışan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesini de sık sık ziyaret etti. Peki, AÖF soruları ve cevapları yayınlandı mı? AÖF sonuçları için tarih belli mi? İşte, sınavın değerlendirme sürecine dair detaylar!

İki gün süren AÖF sınavının ardından gözler soru ve cevapları aramaya başladı. Özellikle 4 yanlış 1 doğruyu götüreceği yeni sistemin ardından sınavlarına dair değerlendirmede bulunmak isteyen öğrenciler, AÖF sınav soru ve cevapları yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenebilmek için sık sık Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesini ziyaret etti. Öte yandan AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Soru işaretlerine sosyal medya ve çeşitli forumlar aracılığıyla yanıt bulmaya çalışan öğrenciler, "Sorular ve cevaplar yayınlandı mı?", "AÖF sonuçları ne zaman açıklanır?" gibi soruları sık sık dile getiriyor. Sınava dair yorumları ve sınavın değerlendirilme süreciyle ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenen Açıköğretim AÖF güz dönemi sınav soruları ve cevaplarının aynı gün içerisinde olmasa da birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz dönemlerdeki sınavlara bakıldığında soruların ve cevapların yaklaşık 2 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. Peki, AÖF soru ve cevaplarına nereden ulaşılabiliyor? Sınav takvimi, sınav öncesi uyarılar ve sınava dair pek çok detayı bünyesinde barından Anadolu Üniversitesi, AÖF kampüs uygulamasıyla geçmiş soru ve cevaplarına ulaşılmasına olanak sağlıyor. Sınavlarını değerlendirmek ve AÖF sonuçlarına dair bir öngörüde bulunmak isteyen öğrenciler, TCKN ve şifreleri sayesinde AÖF kampüs uygulamasından faydalanabiliyor.

AÖF SORU VE CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yeni sınav sistemine göre artık 4 yanlış 1 doğruyu götüreceğinin açıklanması ardından öğrenciler, hem soru ve cevapları daha yakından takip etmeye başladı hem de AÖF sonuçları ne zaman açıklanır? sorusunu daha sık sormaya başladı. Bu yeni düzenlemenin sınavların açıklanacağı tarihi ne kadar etkileyip etkilemeyeceği de merak konusu ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında sınavların 15 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. AÖF sonuçlarına dair resmi bir açıklama yok ancak öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sistemi aracılığıyla takip edebilirler.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Bu yıl Açıköğretim Fakültesin’de eğitim görenlerin merak ettiği sorulardan biri de 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğine dair yorumlardı. Herkesin merak ettiği bu soruya yanıtı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. Gündoğan, AÖF yeni sistemiyle ilgili olarak YÖK'ün AÖF'te belirli bir standart uygulamak istediğini söyledi. Naci Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistemin usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını belirtti. Buna göre, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Her bir yanlış cevap öğrencinin 0.25 puan doğru hanesinden eksilecek.

Haberin Devamı

Açıköğretim güz dönemi ara sınav oturumlarına katılan adaylar, hem değişen sisteme yönelik eleştirilerini hem de AÖF soru ve cevaplara yönelik düşüncülerini Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları ve forumlarında üzerinden tartışıyor. Yeni uygulama tepkili olan öğrenciler hem sosyal medya araçlarından konuyla ilgili sitemde bulundu hem de Change.org üzerinden yeni bir kampanya başladı. İşte, sosyal medya hesaplarından yapılan o yorumlar!

İbrahim Z. Kaya ‏@fayraptiye

Adamlar nasıl olsa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor bir de biz zor soralım sonra gelsin paralar demişler AÖF'de.

Onur Gözkaman ‏@ordinaryus17

4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü yetmiyormuş gibi bir de dünyanın en zor sorularını soruyorlar.

Haberin Devamı

Acz Dayı ‏@mehmet_sntrk

AÖF de Neden 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ? Çıkın mantıklı bir açıklama yapın.

YAĞMUR 🐾 ‏@yaagmurluu

Biz üniversite okuyoruz abi ne demek 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor! Ygs mi bu LYS mi TEOG mu bu? Kpss mi bu? Delireceğim ya.

MEKKE AŞIĞI (رمضان) ‏@58Rmzn1905

Açıköğretim Sınavları’na gireceklere başarılar dilerim. İşimiz zor 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Onun için sallamayın gençler!

CANAN UZUN ‏@hepiyimiolcam

Vizede 4 yanlış 1 doğruyu nasıl götürür ya ne bu YGS mi yoksa Medeni Hukuk vizesi mi?

İbrahim Z. Kaya ‏@fayraptiye : Adamlar nasıl olsa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bir de biz zor soralım sonra gelsin paralar demişler AÖF'de.

Haberin Devamı

Birgül Çınar Dursun: Cevabını bildiğim soruyu yetkiliye soruyorum amacını söyler misin 4 yanlış bir doğruyu götürme kararını neden niçin neye dayanarak aldığını her bir şey için anket yapıyorsunuzda bu kararı alırken neden biz öğrencilerinize sormuyorsunuz.

Zeynep Nur Karagöz : Sabah muhasebe sınavına girdim, yarım saat çıkmam yasaktı, ben de böyle şeylere kafa yordum boşluktan üzgünüm :( Tek suçlu AÖF

Ed. #bakarız. ‏@resimdekiaktris Aöf sınavlarında çok acil 4 doğrunun 1 doğru daha getirdiği sisteme geçilmesi lazım. Öyle yanlış götürdü falan hoş değil.

Ömer Ula: Kaç yıldır hem liseyi de AÖF'de bitİrdim ama bu günkü sınav kadar zor görmedim, çalıştığım konulardan hiç bahsedilmemiş ya da derslerin konusu değişmiş.

Enes Özer ‏@enesozer : 2 günde 4 farklı okulda sınava giren öğrenciler için AÖF konum atma hizmeti sunmalı . Koskoca kurumsun whatsapp yok mu ?

 

BAKMADAN GEÇME!