AÖF sınav yerleri açıklandı! AÖF sınav giriş belgesi olmayanlar sınava giremeyecek

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav yerleri açıklandı AÖF sınav giriş belgesi olmayanlar sınava giremeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 08:42

Açık Öğretim Fakültesi yerlerinin belli olması ardından gözler, AÖF sınav giriş belgesine çevrildi. 26-27 Kasım'da çeşitli dersleri vermek için ter dökecek olan önlisans veya lisans programlarında eğitim gören öğrenciler, AÖF sınav giriş belgesinin erişime açılmasıyla büyük bir soru işaretine yanıt bulmuş oldu. Ancak Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesine uzun bir süre ulaşılamaması kaygılandırdı. Peki, AÖF sınav giriş belgesi sorgulama ekranına nasıl ulaşır, sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte, tüm detaylar!

Haberin Devamı

AÖF güz dönemi ara sınavı ilk oturumları 26-27 Kasım'da başlayacağının duyurulması ardından gözler, Açıköğretim Fakültesi sınav yerlerini aramaya başlamış, Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesi sık sık ziyaret edilmişti. Adayların sınav merkezi tercihlerinin ardından AÖF sınav yerleri bilgisinin de yer aldığı AÖF giriş belgeleri Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinde yayınlandı. Peki, bu belgeler nereden ve nasıl alınıyor?

AÖF sınav yerleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin odak noktalarından biri oldu. Önlisans ve lisans programlarından birinde uzaktan eğitim gören öğrenciler, sınava girecekleri yerleri öğrenmek ve sınava girerken mutlaka yanlarında bulunması gereken AÖF sınav giriş belgelerini edinmek için sık sık öğrenci otomasyonlarına girmeye çalıştı ve Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesini ziyaret etti. Öğrencilerin arayışları sınava bir haftadan az bir süre kala sonuçlandı ve AÖF sınav yerleri belli oldu. Sınav yerlerinin belli olması ardından hem Anadolu Üniversitesi’nin ana sayfasına hem de pek çok işlemin yapılabildiği öğrenci otomasyonuna girişte aksaklıklar yaşandı. Yoğunluğun azalması ardından sistem normal haline döndü. Peki, AÖF yerleri nereden öğreniliyor ve sınav giriş belgesi nasıl alınıyor? İşte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin işlerini kolaylaştıracak bilgiler!

Haberin Devamı

SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖF’in ilk sınavı olan güz dönemi ara sınav yerleri ve bina, sınıf ve numara gibi sınav yerlerinin detaylarını içeren AÖF sınav giriş belgesi, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olan öğrenci otomasyonu üzerinden erişime açıldı. Sınav giriş belgeleri “öğrenci otomasyonu” olarak geçen sistem üzerinden öğrenilebiliyor. Öğrencilerin bu sistemden yararlanması için T.C kimlik numarası veya E-mail adresi ile birlikte belirledikleri şifreyi girmesi gerekiyor.

AÖF SINAV YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ŞİFRE NASIL ALINIYOR?

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine pek çok açıdan kolaylık sağlayan ve sınav işlemlerinin sorunsuzca gerçekleşmesine olanak sağlayan “öğrenci otomasyon” sistemine giriş yapmak isteyen her öğrencinin mutlaka şifresinin bulunması gerekiyor. Şifresi olmayan öğrencilerin en yakın Açıköğretim Fakültesi bürolarına başvurması gerekiyor.AÖF sınav yerlerini öğrenciler kendi seçimleri doğrultusunda belirleyebiliyor. Öğrenciler kendilerine sunulan seçenekler içerisinden kamet ettikleri yerlere en yakın sınav yerini seçebiliyor. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden erişim sağladıkları “Öğrenci Otomasyon Sistemi” sayfasından T.C. kimlik numaraları ve web şifrelerini kullanarak veya AÖF bürolarından sınav merkezi değişikliği yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ NEDİR?

Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan öğrencilere yönelik hazırlanan öğrenci otomasyon sayfası sayesinde AÖF sınav yerleri ve sınav giriş belgesi işlemleri online olarak zaman kaybetmeden ve kolayca gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra sınav sonuçları, ders kitapları, sınav itirazlarını, kayıt bilgileri, dönem notları ve daha bir çok bilgi görüntülenebiliyor.

SINAV YERLERİ SOSYAL MEDYAYA KONU OLDU

Sınav yerleri konusunda aksaklıklar yaşayan ve istedikleri yerlerde sınava giremediklerini öğrenen öğrenciler, sosyal medya hesaplarından sık sık şikayette bulundu.
Kevser Özcan ‏@kewserzcan

Yine en uyuz yerleri vermişler sınav yeri diye sevmiyorum seni AÖF

Metehan Çay ‏@Metehancay1

Haberin Devamı

O değil de AÖF de sınav yerleri çok saçma ya 4 bölgeye dağıtmışlar bide telefonla içeri almıyorlar ayıptır

Süleyman Orak ‏@suleymanoraktr

Açıköğretim sınav yerleri açıklandı da ben mi bulamıyorum :/ neredesin?

Leyla Kaplan

Masa üstü sekmesine geçilmiyor hata veriyor nasıl alacağız bu giriş belgelerini öğrenci nasıl mağdur edilir örneğini bu sene fazlasıyla görmekteyiz.

Kahraman Çıplakdağ

Rezalet ya cumartesi -pazar 9.30 -14 00 4 ayrı saat ve ayrı okullar böyle mağdur etmeye devam…

Hakan Aydemir
Mobil ile ulaşamıyorum sınav giriş belgesi formuna? Bu nasıl bir site 1 saattir bulamıyoruz, ne sekme ne de bir ibare yok.

Kübra Demir
Her şeyi zorlaştırsınız, eyvallah da bu nedir ya! Sınav kağıdına bile ulaşamıyoruz şu an!

Yılmaz Tokatlı

Haberin Devamı

Koca şehir merkezine sığamıyorsunuz herhalde, kaçtır alakasız alakasız ulaşımı dert olan yerlere veriyorsunuz!

SINAV MERKEZİ TERCİHİ SON TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara sınav türünde 20 Ekim 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonunda 29 Kasım 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara döenmde 28 Şubat 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonunda 18 Nisan 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Haberin Devamı

YÖK SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) yeni sistem doğrultusunda 4 yanlışın bir doğruyu götüreceği sisteme geçileceğini duyurdu. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda kullanılan bu yönetmelde artık Açıköğretim öğrencileri için de geçerli olacak. Yeni uygulamaya dair açıklamanın detayları Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'dan geldi. YÖK’in AÖF’te bir standart oluşturmak istediğini ifade eden Gündoğan, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Bu sistemi sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde olacağını söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!