AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 10:58

AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak sorusu, 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan sınav öncesi araştırılmaya başlandı. Yurt genelinde düzenlenen ve yüz binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı sınav öncesi, AÖF sınav yerleri bilgisini öğrenmek isteyen vatandaşlar, giriş belgesi konusunu detaylıca araştırıyor. Peki, AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanıyor? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖF sınav yerleri açıklandı mı? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bahar dönemi sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrencilerin gündeminde bu sorular var. AÖF sınav takvimine göre 3 oturumda oluşan bahar dönemi sınavları nisan ayı içerisinde gerçekleşecek. Adaylar, sınavda yanlarında bulundurmaları gereken sınav giriş belgelerini online sistem üzerinden edinebilecek. Peki, AÖF sınav yerleri nasıl öğreniliyor?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi sınavları için kısa bir süre kaldı, sisteme kayıtlı olan öğrenciler şimdiden sınav yerlerini araştırmaya başladı. AÖF sınav takvimine göre 3 oturumda oluşan bahar dönemi sınavları 29 Nisan’da başlayıp, 30 Nisan’da sona erecek. AÖF sınav yerleri bilgisinin de içerisinde yer aldığı ‘giriş belgesi’  sınav anında gerekli olan belgelerden bir tanesi.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girilecek okul, salon ve sıra no gibi bilgileri içeren AÖF sınav giriş belgeleri 7 ila 10 gün içerisinde adayların erişimine açılmaktadır. Öğrenci otomasyon sistemine kayıtlı olan öğrenciler, sınav giriş belgelerini internet üzerinden kolayca edinebilirler. Kaydı bulunmayan veya şifre sorunu nedeniyle sisteme giriş yapamayan öğrenciler ise AÖF bürolarından destek alabilirler.

AÖF FİNAL TARİHİ

AÖF finalleri 3 Haziran’da başlıyor, 4 Haziran’da sona eriyor. Üç ders sınavı ise 22 Temmuz 2017’de yapılacak

Üç ders sınavı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerin 3 dersten kalmaları halinde dönem tekrarına kalmadan aynı süre içerisinde bu sınavları verebilecek. Kayıtlı olduğu bölüm içerisinde tüm dersleri vermesine rağmen 3 dersten başarılı olamayan öğrenciler değiştirilen sistem ile belirtilen tarihler içerisinde bu dersleri geçebilecek.

ÜÇ DERS SINAVINA KİMLER GİREBİLECEK?

Başarısız olduğu derslerden 3 ders sınavına girebilmek için öğrencilerin güz ya da yaz döneminde bu derslere kayıt yaptırması gerekiyor. Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden yapılan duyuruda ders notları DZ veya YZ olan öğrencilerin bu sınava giriş haklarının bulunmayacağı da hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Sınava giren öğrencilerin alacağı sonuçlar ise ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları dikkate alınarak değerlendirilecek.

3 DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Rektör Gündoğan’ın yaptığı açıklamaya göre 3 ders sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav merkezleri ise Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında açıklanacak. Cezaevinde bulunan öğrencilerin sınavları ise yine 22 Temmuz tarihinde bulundukları cezaevinde yapılacak. Yurt dışı programı çerçevesinde üniversiteye kayıtlı olan öğrenciler 13 Ağustos 2017 tarihinde bu sınavlara girebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!