AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 09:27

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri AÖF sınav giriş yerlerini anadolu.edu.tr/acikogretim internet sitesinde bulunan 'Öğrenci Girişi' bölümüne T.C. Kimlik No ve şifrelerini yazıp sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2015- 2016 yılı AÖF güz dönemi final sınavlarının giriş yerlerini resmi internet sitesinden paylaştı.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖF güz dönemi final sınavlarına girecek öğrenciler AÖF sınav giriş yerlerini anadolu.edu.tr/acikogretim internet sitesinde bulunan 'Öğrenci Girişi' bölümüne T.C. Kimlik No ve şifrelerini yazıp sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler. Giriş işleminden sonra sayfanın üst kısmında yer alan 'Bilgilendirme Paneli' ya da 'Sınav İşlemleri' sekmesine tıklanması gerekiyor.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

AÖF sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir

Haberin Devamı

Ayrıca AÖF bürolarına giderek de AÖF sınav giriş belgeleri alınabilecek. Sınav giriş belgelerinin öğrencilerin adreslerine posta yoluyla ulaştırılmayacağını da belirtmekte fayda var.

AÖF SINAV YERLERİNE 10 YENİ İLÇE EKLENDİ

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.

AÖF GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAVLARI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi güz dönemi dönem sonu (final) sınavları 23 - 24 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa'da sabah saat 09:30'da, öğleden sonra ise 14:00'da yapılacak.

AÖF sınavlarında sınav kitapçığı ve cevap kağıdı olmak üzere iki farklı belge kullanılıyor. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test metoduyla yapılıyor. Sınavların yapıldığı günlerde AÖF büroları 08:00 - 16:30 saatleri arasında açık olacak.

AÖF SINAV SÜRESİ NE KADAR?

AÖF güz dönemi dönem sonu sınavlarına girecek öğrencilere, sınava girecekleri her ders için 20'şer soru sorulacak. Sınav süresi ise yine her ders için 30'ar dakika olacak. Sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri dört oturum halinde gerçekleşecek.

AÖF GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAVINA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Haberin Devamı

Sınava girecek öğrenciler yanlarında aşağıdaki belgeleri bulundurmak zorundadırlar.

- Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

- Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı)

- Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi devam eden pasaport, zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

AÇIKÖĞRETİM SINAVINDA UYULACAK KURALLAR NELERDİR?

Haberin Devamı

- Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

- Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.

- Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

- Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

- Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.

Haberin Devamı

- Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

- Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız.

- Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız.

- Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız.

- Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız.

Haberin Devamı

- Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız.

- Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

- Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz.

- Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz.

- Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız.

- Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

- Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız.

- Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.

- Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız.

- Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

- Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz.

- Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir.

Bunun için öğrencilerin yukarıda açıklanan sınav kurallarına mutlak surette uymaları gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!