AÖF kayıtları ne zaman yapılacak? İşte AÖF kayıt tarihi!

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıtları ne zaman yapılacak İşte AÖF kayıt tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 17:50

AÖF kayıtlarının ne zaman yapılacağı Açıköğretim Fakültesine kayıt olmak isteyen binlerce öğrenci tarafından en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler kayıt sürecinin nasıl işlediğini, kayıtların hangi tarihlerde yapılabileceğini ve kayıt yaptırabilmek için gereken belgelerin ve koşulların neler olduğunu merak ediyorlar. Peki, AÖF kayıtları ne zaman yapılacak? İşte AÖF kayıt tarihi!

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi tarafından Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıt tarihleri açıklandı. 2017-2018 yeni eğitim döneminde kayıtların hangi tarihler arasında yapılacağı belli oldu. İşte, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) yeni kayıt takvimi.

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ÖSYS yeni kayıt işlemleri 21-19 Ağustos tarihleri arasında başlayacak. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ÖSYS yeni kayıt işlemleri 6 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

En az lise veya dengi okul mezunu olanlar için yeni kayıt

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almak.

Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak
gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

AÖF kayıtları ne zaman yapılacak İşte AÖF kayıt tarihi

AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

- Lise diploması

- Kimlik Fotokopisi

- 12 Adet vesikalık fotoğraf

- Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!