AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, final soruları!

Güncelleme Tarihi:

AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak İşte, final soruları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 10:39

AÖF final sonuçları için öğrenci kesiminin kıskacına alındı. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan Açıköğretim Sınavı sonuçları geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Sınavın ardından birçok öğrenci, AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu gündeme taşıdı. Peki, yüz binlerce adayın katılım gösterdiği AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yüz binlerce adayı yakından ilgilendiren konuyla ilgili rektör Naci Gündoğan'ın yapmış olduğu açıklamalar

Haberin Devamı

AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, sınavdan çıkan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Üniversiteyi çeşitli nedenlerle açıktan okumak zorunda kalan yüz binlerce vatandaş, okudukları bölümün değerlendirmeleri neticesinde AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu yöneltiyor. Peki, merak edilen AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla alakalı bazı detaylar

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin girdiği Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi final sınavları tamamlandı. Öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili bilgiyi ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. 

Hafta sonu 2 gün boyunca, 4 oturumda gerçekleşecek sınavlara, 2 bin 242'i cezaevinde tutuklu ve hükümlü, 4 bin 869’u da engelli olmak üzere 1 milyon 371 bin 859 öğrenci katıldı. Türkiye genelinde 124 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavlarda, 507 bin 2 kişi görev alırken, 202 bin 227 de salon kullanıldı.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınavların tüm yurtta başarıyla tamamlandığını söyledi. Gündoğan, “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” dedi.

“Sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. Gündoğan, sınavlarda birçok kamu kurumundan kişilerin görev aldığına da dikkat çekerek, “Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülkede gerçekten ciddi hareketlilik oluyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi oturum bazında 3 milyonu aşkın kişinin sınava girdiği, 500 bin kişinin görev aldığı sınavlarda şehirler daha da hareketleniyor. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi personeli değil, tüm kamu görevlileri bize yardımcı oluyor. Emniyetinden milli eğitimdeki öğretmenlere, tüm şehirlerdeki üniversitelerdeki görevlilere kadar hepsi bizim sınavlarımızda görev alıyorlar. Dolayısıyla ben bu sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Sınavın sonuçlarını en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız”

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına da değinen Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:
“İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız.”

AÖF FİNAL SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!

AÖF sınavlarının final otrumları 14 – 15 Ocak tarihlerinde tamamlandı. Öğrenciler, büyük bir merakla sonuçları beklemeye başladı. AÖF sonuçları için bekleyiş sürerken Açıköğretim Öğrencileri’nin alacakları notlara dair öngörüde bulunabilmesi için AÖF soru ve cevapları erişime açıldı. Özellikle 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi nedeniyle tedirgin olan öğrenciler,  soru ve cevaplarını analiz ederek AÖF final sonuçlarını yaklaşık olarak hesaplayabilirler. Peki, soru ve cevaplara nereden ve nasıl ulaşılıyor? Geçme notu kaç? İşte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin en çok merak ettiği sorular ve detayları!

Haberin Devamı

Final soru ve cevapları, günü fakülte alt sitelerinden olan ekampus.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yayınlandı. Öğrenciler, soru ve cevaplara ulaşmak için belirttiğimiz adrese girip öğrenci girişi yapmalılar. Giriş için, öğrencilerin e posta adreslerini veya T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini ilgili alanlara girmeleri gerekiyor. Peki, AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF NOT SİSTEMİ

nadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

Haberin Devamı

4 YANLIŞIN 1 DOĞRUYU GÖTÜRMESİNE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Haftasonu yapılan AÖF final sınavlarının ardından çok tartışılan “4 yanlış 1 doğruyu götürür” uygulaması yeniden gündeme geldi. Uygulamanın kaldırılmasını isteyen öğrenciler, tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye başladı. 
Açıköğretim Fakültesi ve YÖK’ün aldığı karar şu şekildeydi;

"Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)18 Mart’ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren AÜ Açıköğretim Sistemi’ndeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, çoktan seçmeli 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı."

Haberin Devamı

Ömer Kabadayı ‏@omerkabadayi44
AÖF'nin 4 yanlış 1 doğruyu siler sistemi kaldırılsın! Yoksa öğrencilerin yarısı mezun olamaz ve okulu bırakmak zorunda kalır... #öğrenciyim

Vadideki Zambak ‏@gllerde 
AÖF #öğrenciyim binbir emek bulduğum 1 doğrumu acımasızca 4 yanlış zorla alıp götürüyor...

@ferdi_yeni
@yekta_sarac hocam aöf te 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin bu nedir kpss mi

mustafa gülşen ‏@musti1688 
Bende aöf de #öğrenciyim 4 yanlış 1 doğru yüzünden artık dersleri geçemicem önemli olan katılmaktı demekte gelmiyor içimden, çözüm dondurmak.

Fatma Donga ‏@fatmadonga
seçme sınavı değil bu ! 4 yanlış 1 doğruyu götürür sistemi ile hak yiyorsun #aöf #4yanlış1doğrugötürmesin !

Tuğçe ÇELİK ‏@tuqci
#aöf #4yanlış1doğru kaldırılmalı. Millet doğru düzgün puan alamıyor

alper yıldırım ‏@alper4040 
@yekta_sarac aöf de 4 yanlış garabetini lütfen kaldırın, geçme notunu yükseltseniz anlarımda yanlış doğruyu götürmesi emek hırsızlığıdır.

BAKMADAN GEÇME!