AÖF 2015 Sınav Sonuçlarına Nereden Ulaşılıyor?

Güncelleme Tarihi:

AÖF 2015 Sınav Sonuçlarına Nereden Ulaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 15:11

AÖF 2015 Güz Dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? AÖF 2015 sınav sonuçlarına nereden ulaşılır? AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı mı? AÖF ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde..

Haberin Devamı

12 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Açıköğretim AÖF güz dönemi ara sınavına giren öğrenciler sınavların ne zaman sonuçlanacağını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde AÖF güz dönemi ara sınavına ait soruların ve cevapların yayınlanmasının ardından gözler sınav sonuçlarının açıklanacağı güne çevrildi.

Sonuçlar sınavın yapılmasından itibaren yaklaşık 9-16 günlük bir sürede açıklanmaktadır. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih şimdilik belirsizliğini koruyor. Bu nedenle sabırsızlanan öğrencilerin bir süre daha beklemeleri gerekecek.

Bildiğiniz üzere şu an Türkiye’de açık öğretim okuma programı veren üç üniversite bulunmakta; Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi. Geçtiğimiz hafta 12 Aralık ve 13 Aralık tarihlerinde illerde bulunan üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda söz konusu açıköğretim sınavları yapıldı. Öğrenciler belirtilen tarih ve saatlerde AÖF 2015 Güz Dönemi ara sınava girdi. AÖF tarafından yapılan sınavın sonuçları ise sınavdan yaklaşık 15 gün içerisinde sistem üzerinden açıklanacaktır.

Haberin Devamı

Sınav sonucunu merak edenler bu süre içerisinde sistemde yayınlanan AÖF 2015 Güz Dönemi arasınav soru ve cevaplarına ulaşarak, ortalama kaç puan alacaklarını hesaplayabilirler. Öğrencilerin girdikleri sınavlardan başarılı sayılabilmeleri için 35 ve üzeri puan almaları gerekiyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler Açık Öğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden açıklanacak olan sınav sonuçlarını Öğrenci Girişi bölümünden TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler.

Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 28 Aralık- 3 Ocak olarak bekleniyor. Sonuçlar AÖF sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

Haberin Devamı

2016 YILINDA YAPILACAK OLAN AÖF SINAV TARİHLERİ

AÖF tarafından gerçekleştirilen Güz Dönemi final sınavları ise 23 Ocak – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olup sonuçlar da yine 15 günlük süre zarfında yayınlanacak.

2016 Bahar Dönemi arasınavları ise 16 Nisan- 17 Nisan tarihlerinde, Bahar Dönemi final sınavı 04 Haziran-05 Haziran tarihlerinde yapılacak. Son olarak her iki dönemin tek ders sınavları da 16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!