AOÇ üst geçidi hemzemin geçidini aratacak

AOÇ üst geçidinin açılması basında aşağıdaki şekilde duyuruldu; “Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçidi’nin trafiğe açılması ile AOÇ hemzemin geçidindeki trafik sorunu çözümlenmiş olacak.

Haberin Devamı

Böylece hemzemin geçit de tarihe karışacak.” Ancak üst geçide baktığınızda, burada sorunun çözümlenmediğini, tam tersi, daha da büyüyerek önümüzde durduğunu göreceksiniz.
Bilindiği gibi üst geçit tamamen bitmeden hizmete açıldı. AOÇ tarafından Gazi Mahallesi’ne gidiş yönündeki üst geçit girişi çok dardır ve bir araç ancak giriş yapabilir. Durum böyle olunca, akşam yoğunluğunda başı AOÇ’de, sonu neredeyse Söğütözü’nde olan bir konvoy oluşuyor. Belki herkes bunu inşaatın devam ediyor olmasına bağlıyordur ama yarın üst geçit tamamen bittiğinde de, bu şeridin tek ve dar olmasından ötürü sonuç değişmeyecektir. Belki Anadolu Bulvarı vb. yerlerdeki çalışmalar nedeniyle bu yöne bir yüklenme olmuş ve buranın trafik yükü artmış olabilir. Bu yoğunluluk okullar açıldığında artarak devam edecektir. Hemzemin geçidin kalktığını ve üst geçidin açıldığını bilen pek çok sürücü buraya yönelecek ve aşırı bir yüklenme olacaktır. Üst geçidin mevcut yapısı da zaten bozuktur ve sağa sola ayrılmalar nedeniyle trafik çok yavaş akmaktadır. Olumsuz hava koşulları başladığında üst geçidin kesinlikle kilitleneceğini, bir kaza olması durumunda tamamen duracağını ve hemzemin geçidi aratacacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bunu neden söylüyorum; normalde 10 dakikada geçtiğim AOÇ’yi geçen gün bir akşam tam yarım saatte geçtim. Nedeni, üst geçidin girişlerinden birinde kaza olmuştu.
Bu yolu işime daha hızlı gitmek için sürekli kullanan biri olarak üstüne basa basa tekrarlıyorum; bu üst geçit mevcut hali ile okullar açıldığında kesinlikle hizmet veremez ve saç baş yoldurur.
Talip DİLBER

Haberin Devamı

Ne kadar ayıp bir söz

“İSMİMİ ne yazık ki veremiyorum, ‘sözleşme’ işten atılmamıza dek varabiliyor.
Biz Ankara da çalışan Aile Hekimi doktorlar ve Aile Sağlığı elemenları aradan geçen üç aya rağmen yılın ilk yarısına ait maaş farkını hala alamadık. Sorularımız “Bakanlık emir vermedi” “Henüz hesaplamadık” gibi ayrı gerekçelerle geçiştirildi.
Şimdilerde sorduğumuzda “Canımız istediği zaman” gibi yanıtlar verilmeye başlandı.”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Etlik ve Ulus soruları

CHP, Danıştay 13. Dairesinin, Türk Tabipler Birliği’nin açtığı davalarda Ankara Etlik, Ankara Bilkent ve Elazığ’daki ‘Kamu Özel Ortaklığı’ yöntemiyle açılan sağlık kampüsü ihalelerinin yürütmesini durdurduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, “Hemen hepsi eğitim araştırma hastanesi olan bu kurumlarda çalışan ve eğitim alan hekimler nerede çalıştırılacaklar? Eğitimlerine nerede devam edecekler? Özel Ulus Hastanesi kimden ve ne miktara kiralanmıştır? Ankara’nın en genç hastanesi olan Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni yıkmak ve arazilerini de sermaye gruplarına vermek ne kadar etiktir ve ne kadar akılcıdır?” diye açıklama yaptığını...

Haberin Devamı

Media Markt’a yakışmıyor

4.8.2012 tarihinde Iphone cep telefonu reklamı yayınladınız. Satış zamanı olarak 21.00-23.00 arası dediniz. İftardan sonra 20.50’de Kentpark AVM’deki mağazanıza geldim. 10 dakika önce gelmeme rağmen kalmadığını söylediler. Satış saatinin 20.00-22.00 arası olduğunu iddia ettiler. Gazetede ve internette 21.00-23.00 olduğunu söyledim ve bilgisayara bakın dedim. Baktılar ve 21.00’de başladığını gördüler.
Bu durum ciddi bir markaya yakışmıyor.
Veli ERGÜN

Yazarın Tüm Yazıları