AOÇ sütü gibi

TÜRKÇE’de bir tekerleme vardır. Onu Fenerbahçe’ye uygularsak şöyle olur. “F.Bahçe ölmüş ağlayanı yok.” Uymaz mı, uyar? Neden? Çünkü, Fenerbahçe sahada sefilleri oynuyor, seyircisi hem statta hem dışarıda kan ağlıyor.

Haberin Devamı

Bakınız, kötü oynayabilirsiniz, gol kaçırabilirsiniz, hatalı gol yersiniz. Futbolda bunların hepsi var. Ama bir şeyi yaparsınız. Neyi? Mücadele etmeyi. 10 metre öteye pas atamayabilirsiniz. Ama 20 metre ileriye koşmayı kimse engelleyemez.

Uzatmayalım... F.Bahçe çok kötüydü de, Trabzon çok mu iyiydi? İki takım arasındaki fark şuydu... Trabzonlular çok mücadele ettiler, tekmeye kafa koydular. Ama berabere kaldılar. Neden? Pozisyonları inanılmaz şekilde kaçırdılar.

Olcan eski Olcan değil. Sebebini kendi bilir... Onur’un uzun zamandır oynamaması kendini gösteriyor. Zaman zaman kaledeki duruş yerlerini kaybetti. Ama bundan faydalanacak F.Bahçeli var mıydı? Tabii ki yok. Size F.Bahçe orta sahasından 4 isim sayıyorum. Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Stoch ve Raul Meireles... Dördünü alt alta ya da yan yana toplayın bir tane oyun kurucu çıkmaz. Hepsi tornadan çıkmış gibi aynı tip oyuncular. Atatürk Orman Çiftliği’nin yarım litrelik şişe sütü gibiler. Peki yoğurdu yapacak adam nerede? Kenarda. Kocaman’ın yanında. Baroni...

Haberin Devamı

Meireles niye geldi?

Emre’yi bedava verdin, sebebini sen daha iyi biliyorsun. Yeni oyuncu aldın, Meireles... Neden? Emre’nin açığını kapatsın diye. Tonla paraya... Emre’nin açığını kapatmak için almadın. Seyircinin ağzını kapatmak için aldın. İstifa sesleri duymamak için. Nasıl olsa para senin cebinden çıkmıyor. F.Bahçe Başkanı ninni söylüyor, teknik direktörü ‘Uyu bebeğim uyu’ diyor. Bunun da Türkçe’de bir karşılığı var: “Körler sağırlar birbirini ağırlar.”

NOT: Türk insanını aptal sanıp, marka değerini artırmaktan bahsettiniz. Marka değerini bu zeminlerde değil artırmak, toprağın içine gömüp, üstüne musalla taşı dikiyorsunuz. Tonla paraya aldığınız Meireles acaba zeminden dolayı mı sakatlandı? Ne dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları