Hasta genç kız onunla dalga geçenlere ders verdi

Güncelleme Tarihi:

Hasta genç kız onunla dalga geçenlere ders verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 17:18

Herkesin içinde kalktı, gözyaşlarıyla durumunu anlattı... "Ölsen iyi olur" diyen arkadaşlarına hastalığını ve hayatını anlattı. Videoya kaydedilen konuşma Youtube'a yüklenince olayın boyutu değişti.

Haberin Devamı

Aiesha 14 yaşında ve anüsü, kalın bağırsakları, vajinal organları, serviks ve rahmi olmadan doğdu yani küçük çok nadir görülen bir durumla, zor bir hayatı yaşamak üzere dünyaya geldi.

KARDEŞLERİ BİLE DALGA GEÇTİ

Ancak küçük kızın tek savaşı hastalıklarıyla değildi çünkü Aiesha hayatı boyunca okul arkadaşları ve kendi kardeşlerinin aşağılamalarına maruz kaldı. Bir gün Aiesha, bu duruma dayanamadı ve okulda arkadaşlarına duygusal bir konuşma yaptı. Annesinin Youtube'a bu videoyu yüklemesiyle bir anda dünyadan büyük destek gördü.

Hasta genç kız onunla dalga geçenlere ders verdi

GÖZYAŞLARIYLA SORDU "NORMAL NEDİR? KENDİ GÖRÜNTÜMDEN İĞRENİYORUM"

Yeni Zelanda'da yaşayan Aiesha, "Normal" başlıklı konuşmasında şunları söyledi,

Haberin Devamı

"Normal ne demek? Kim normal? Ne normal? Benim normal olmakla ilgili bildiğim tek şey 'normal' hissetmekle 'normal' olmak aynı şey değil. Normal olmak diğer herkesin yaptığı şeyleri yapabilmek. Her gün aşağılanıyorum, iğrenç olduğumu, tuhaf olduğumu, çirkin ve sevilemez olduğumu söylüyorsunuz. Hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağım için hor görülüyorum. Dünyanın bensiz daha iyi olacağını söylüyorsunuz ve ben buna inanmaya başlıyorum. Bazı günler aynaya bakmaya korkuyorum çünkü kendi görüntümden iğreniyorum. Sürekli karnımı kapatacak bol giysiler giyiyorum çünkü aksi takdirde iğrenç olduğumu söylüyorsunuz. Bazen dünyanın gerçekten bensiz daha iyi bir yer olacağını düşünüyorum. Kimse benim sorunlarıma katlanamıyor. Yeni bir normal yaratalım. Herkesin kabul gördüğü yer normal olsun. Şişman, zayıf, kısa, uzun, çirkin, engelli ya da bir tıbbi sorununuzun olmasının farketmediği bir normal olsun."

İleride rahim nakli olmayı düşünen Aiesha, böylece ileride bir eşi ve ailesi olacağını düşünüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!