'Antrenörlükte torpil var'

Güncelleme Tarihi:

Antrenörlükte torpil var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 17:11

Rıdvan Dilmen, Gazi Üniversitesi'ndeki 'Futbol ve vizyon' konulu panelde konuştu ve çok ilginç yanıtlar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin ve Milli takımın unutulmaz  futbolcularından Rıdvan Dilmen, Gazi Üniversite'nce düzenlenen “Futbol ve  vizyon” konulu panele katıldı.
Salona gelişinde Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aktaş ile  öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan Rıdvan, uzun  süre öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve imza dağıttı.
Üniversitenin konser salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Dilmen,  öğrenciler tarafın yöneltilen soruları yanıtladı.
“Türk futbolcu ve teknik adamları aşırı duygusallık nedeniyle mi  Avrupa'da başarılı olamıyorlar?” şeklindeki bir soruyu Dilmen, “Doğru bizim  Avrupalılar'a göre duygusallığımız biraz ağır basıyor. Mesela, Aygün  Fenerbahçe'ye Anadolu'nun bir takımından geldiğinde 2 kez İstanbul'dan kaçmak  istedi. Ancak ben engel oldum. Fakat şimdi futbolcularımızın çoğu duygusal,  duygusal da bizim futbolcularımızın çoğu gündüz değil, gece duygusal oluyor”  şeklinde yanıtladı.
Rıdvan Dilmen, diğer soruları ise şöyle yanıtladı:
Soru: “Avrupa'da en iyi futbolu bir programınızda belirttiğiniz gibi  Barcelona mı oynuyor?”

Dilmen: “Barcelona'nın 1973 yılında başlayan bir futbol kültürü var.  Takıma hangi oyuncuyu koyarsan koy, bu kültürün getirdiği sistem doğrultusunda  saat gibi işliyor takım. Bu bakımdan Barcelona'nın futbol ekolü her takımda daha  iyi. Bence dünya futbolunu kurtaran İspanyol futbolu, İspanyol futbolunu kurtaran  ise Barcelona.”
Soru: “Futbolda torpil olduğu için, torpili olmayan iyi futbolcular  kendilerine takım bulamıyorlar. Siz buna katılıyormusunuz?”

Dilmen: “Futbolculukta torpil olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Şimdi  bakın bana bir çok veli geliyor. Çocuğu uzun boylu ise 'aynı Hakan Şükür'e  benziyor ama tekniği Hakan Şükür'den daha iyi' diyor. Süratliyse bana benzetiyor  ama, 'senden daha kuvvetli' diyor. Sol ayağı iyi ise, 'Aynı Sergen Yalçın, ama  gece gezmeyeni' diye anlatıyor. Bakınca hiçbirinin öyle olmadığını görüyoruz. Bir  örnek daha vereyim. Tanju Çolak, oğlu Anıl'ı kendisinin duygusal olabileceğini  düşündüğü için benim izlememi istedi. Birlikte izledik. Maçtan sonra nasıl  bulduğumu sordu. Ben de ona, 'dersleri nasıl?' dedim. 'İyi değil' deyince, 'Ver  sanayiye gitsin' dedim. Ben futbolculukta torpil olduğuna inanmıyorum, ancak  antrenörlükte olabilir.”

Soru: “Fenerbahçe'nin son 10 yılda bir türlü istediği başarıyı  yakalamamasının nedeni sizce nedir?”

Dilmen: “Futbolun ekonomisi büyüdükçe, tamamen 3 büyüklerin lehine  gelişti. Çünkü para bu 3 kulüpte. Böyle olunca giderleri aynı, ancak planlama  eksik olduğu için getirisi çok daha az oldu. Aykut'tan şunu bekliyorum, yönetimi  de buna ikna ederek, Arsenal modelini Fenerbahçe'de uygulamaya geçirsin.  Başarısızlığın temelinde ise Fenerbahçe'nin, yalnış transfer politikasıyla oyuncu  kalitesinin zayıflaması yatıyor diye düşünüyorum.”

Soru: “Milli takıma teknik direktör olmayı istermisiniz?”

Dilmen: “Tabii ki milli takıma teknik direktör olarak seve seve hizmet  etmek isterim. Ancak Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile yemekte  konuştuk, kesinlikle milli takımın başına yabancı hoca getireceklerini söyledi.  Bu şansımız böylece ortadan kalkmış oldu. Bana göre Fatih hocanın 5 sene daha  görevini sürdürmesi gerekiyordu. Çünkü yabancı hoca takımı Avrupa Şampiyonasına  götüremezse, 2 sene sonra görevine son verilecek.”

Soru: “David Beckham'ın, İngiltere'de Alpay'a yaptıklarından sonra,  sizin onunla reklam filmi çevirmeniz doğru oldu mu?”

Dilmen: “David Beckham ile reklam filmi çevirmekten rahatsız olmadım.  Çünkü İngiltere'de futbol hayatını uzun yıllar sürdüren Tugay'a baktığımızda ne  böyle bir sorun yaşadı, ne de futbolu bıraktıktan sonra işsiz kaldı. Halen  Manchester City'nin altyapısında görev yapıyor. O neden böyle bir sorun yaşamadı  da Alpay yaşadı. Zaten bu tür şeyleri biz fazla büyütüyoruz. Yoksa Beckham ile  konuştum bana hiç Alpay'dan bahsetmedi. Ancak bu durum sizi rahatsız ettiyse, bir  daha reklam filmi teklifi gelirse kabul etmem.”
Soru: “Bir gün Rıdvan, Aykut, Oğuz üçlüsünü Fenerbahçe'nin başında  görebilecekmiyiz?”

Dilmen: “Üçümüz de futbolu bıraktıktan sonra bir şekilde Fenerbahçe'de  görev yaptık. Ancak şu an itibariyle Aykut hocayı teknik direktör olarak, Oğuz  Çetin'i de sportif direktör olarak Fenerbahçe'nin başında görmek beni mutlu  eder.”
Sempozyumun ardından, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aktaş,  Rıdvan Dilmen'e plaket, BESYO öğrencileri ise çiçek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!