Antrenör ve hakem eğitim ve gelişim semineri

Güncelleme Tarihi:

Antrenör ve hakem eğitim ve gelişim semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 12:07

- Türkiye Güreş Federasyonu, Antalya'da antrenör ve hakemler için eğitim ve gelişim semineri gerçekleştirdi

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen "Antrenör ve hakem eğitim ve gelişim semineri" Antalya'da başladı.

İl merkezindeki bir otelde düzenlenen ve 4 gün sürecek seminerin ilk iki gününde yaklaşık 300 güreş antrenörüne eğitim verilecek.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Oktay Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonlarının Türk güreşini kurumsallaştırma konusunda ciddi bir çalışma içerisinde bulunduğunu, bunun içerisinde antrenör eğitiminin önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Seminerlerin ilk iki gününde üniversitelerin kendi alanlarında en iyisi olan öğretim üyeleri tarafından antrenörlere eğitimler verileceğini anlatan Aktaş, "Bu kurslardan sonra antrenörlerimizin belli alanlarda bilgi ile donanmış olarak evlerine döneceklerine inanıyoruz. Türk güreşini kurumsallaştırmanın peşindeyiz. Bu da onun bir parçası" dedi.

Haberin Devamı

Seminere Türkiye'nin değişik il ve kulüplerinde görev yapan 300 civarında antrenörün katıldığını bildiren Aktaş, bunların tamamının sporcuları birebir çalıştıran antrenör olduğunu kaydetti.

Aktaş, bu yılın başında güreşe yeni kuralların getirildiğini hatırlatarak, "Her yeni gelen kurala göre antrenman sistemini değiştirmek gerekiyor. Güreş daha da hızlandı. Bunun için antrenman programlarında değişiklik yapılması gerekiyor. Bunlar seminerlerde anlatılacak ve fikir birliği oluşacak" diye konuştu.

Seminerler, Güreş Federasyonu Eğitim ve Teknik Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Savranbaşı tarafından "Yeni güreş kurallarının günümüz güreşine yansımaları" konulu sunumla başladı.

Eğitim seminerleri, 21 Aralık'ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!