Antitoros: "Kimyasal hadım tek çözüm olarak kullanılamaz"

Güncelleme Tarihi:

Antitoros:  Kimyasal hadım tek çözüm olarak kullanılamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 11:24

Antitoros: "Kimyasal hadım tek çözüm olarak kullanılamaz"

Haberin Devamı

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nilhan Antitoros, kadın ve çocuk istismarına ilişkin hükumetin çalışmalarını ve kamuoyunda tartışılan görüşleri değerlendirdi. Antitoros, "Kimyasal hadım tek çözüm olarak kullanılamaz" dedi.

Kadın ve çocuk istismarına ilişkin yasal yaptırımların ağırlaştırılması adına kamuoyu beklentileri ve hükumetin çalışmaları devam ederken, konuya ilişkin bir açıklama da EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nilhan Antitoros'tan geldi. İstismarı önlemek adına yürürlüğe girmesi tartışılan kimyasal hadım yönteminin bazı Batılı ülkelerde de uygulandığını belirten Antitoros, "Kadın ve çocuk istismarına ilişkin olarak, gündeme gelen kimyasal hadım tek çözüm olarak kullanılamaz" diye konuştu.

Kimyasal hadım yönteminin tek başına mağduriyeti gidermeyeceğine vurgu yapan Antitoros, "Kimyasal hadım ilaç verildiği sürece etkili olan bir ceza yöntemi. Ancak ilaç kesildiğinde suçlu yine aynı haline geri dönmektedir. Suç karşısında cezanın amacı, kamu vicdanını rahatlatmak, aynı zamanda da suçluyu ıslah etmek ve bir daha suç işlemesini engellemektir. Verilecek cezaların bu çerçevede düşünülmesi gerekir. Kimyasal hadım, özellikle kadına ve çocuğa karşı işlenen her türlü taciz ve tecavüz suçlarında hapis cezalarının yanında düşünülebilecek ek bir cezalandırma yöntemidir. Bu tür suçlara karışan kişilere sadece kimyasal hadım cezasının verilmesi, kamu vicdanını rahatlatmayacak ve mağdurun mağduriyetini kesinlikle gidermeyecektir" dedi.

"İNDİRİMLER UYGULANMAMALI"

Kadın ve çocukların istismarına yönelik suçlarda mahkemelerde takdiri indirimler uygulanmaması gerektiğini söyleyen Antitoros, "Suçun oluş şekline bağlı olarak mahkemelerin takdiri indirimleri kesinlikle uygulamaması gerektiğini, aksine ağırlaştırıcı unsurlar için daha kapsamlı düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu suçluların psikolojik olarak da ele alınması ve tedavi görmeleri gerekiyor. Tahliyelerinden sonra da suç işlemeye devam etmeleri ancak bu şekilde önlenebilir" diye konuştu.

Cinsel istismar suçlarının önlenmesinde eğitimin de önemine dikkat çeken Antitoros, "Hepimizi dehşete düşüren bu suçların önlenmesinde caydırıcı cezaların yanında toplumun çocukluktan başlayan kapsamlı eğitimlerle bilinçlendirilmesi ve bu eğitimlerin her katmana yayılması en önemli caydırıcı unsur olacaktır" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!