Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Antiphellos Antik Tiyatrosunda düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 10:02

Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenleme

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda ışıklandırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor. Harcamalar, Antalya Valiliği tarafından sağlanan ödenekle karşılanıyor.
Kaş ilçe merkezindeki Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenleme çalışmaları başlatıldı. Antalya Rölöve ve Anıtlar Kurulu tarafından hazırlanan projeyle antik tiyatro ışıklandırılacak. 2008 yılında restore edilen Antiphellos Antik Tiyatrosu'nun o zaman yapılan ahşap yaya yolları yenilecek ve ışıklandırılacak. Görme engelli yayalar için yeni düzenleme yapılacak antik tiyatroya 24 saat izlenebilen güvenlik kameraları konulacak. Tiyatronun sahnesine sosyal etkinlikleri daha etkin ve rahat yapılabilmesi için ahşaptan portatif, kaldırılabilir platform kurulacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından antik tiyatro yeniden sosyal etkinliklere açılacak.
MS 1'inci yüzyıldan kalma Antiphellos Antik Tiyatrosu, Anadolu'da denize bakan tek tiyatro olma özelliği taşıyor. Batı Antalya'daki en güzel antik tiyatrolardan biri olan Antiphellos Antik Tiyatrosu, çalışmalar tamamlandığında gece gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!