KOCAELİ HABERLERİ

Antikkapı Şef’inden Bayrama Özel Kavurma Tarifi

IHA
23.09.2015 - 09:21Son Güncelleme : 23.09.2015 - 09:22

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE BAĞLI HİZMET VEREN ANTİKKAPI RESTORAN MUTFAK ŞEFİ YÜKSEL AKDENİZ KAVURMA İLE İLGİLİ PÜF NOKTALARI ANLATTI.

IHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Antikkapı Restoran, bayramda evlere girecek etleri pişirmenin püf noktalarını paylaştı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Antikkapı Restoran, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara kesecekleri kurbanların etlerini nasıl pişirecekleri konusunda önerilerde bulundu. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlıklar hakkında konuşan Antikkapı Mutfak Şefi Yüksel Akdeniz, “Kesilen etlerin hemen tüketilmemesi gerekir. Etlerin buzdolabında 1 gün dinlendirilmesi gerekiyor. İyi bir kavurma için bir gün buzdolabında beklemiş etleri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Yapacağımız kavurma için karabiber, tuz, yağ, yeşil ve kırmızı biber, soğan ve kabukları soyulmuş domates gerekiyor. Kavurma için derin bir tavaya yağımızı döküyoruz. İçine doğranmış soğanları ilave ediyoruz. Daha sonra da kuşbaşı etlerimizi tavaya atıyoruz. Bu karışımı soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra ise yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave ediyoruz. Domatesi de etleri attıktan sonra ilave ediyoruz. Son olarak tuz ve karabiberi kavurmaya serpiyoruz” dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Kocaeli haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kocaeli ilinden Antikkapı Şef’inden Bayrama Özel Kavurma Tarifi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 23 Eylül 2015 tarihinde saat 09 21’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Antikkapı Şef’inden Bayrama Özel Kavurma Tarifi haberi güncellenecektir.

    KOCAELİ NAMAZ VAKİTLERİ
    19 Eylül 2017, Salı
    • İmsak
      04:55
    • Guneş
      06:37
    • Öğle
      13:05
    • İkindi
      16:33
    • Akşam
      19:12
    • Yatsı
      20:40
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı