Antik çağda zeytinyağı şarap üretimi

Güncelleme Tarihi:

Antik çağda zeytinyağı şarap üretimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2011 00:00

URLA Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün düzenlediği, “Antik Çağda Doğu Akdeniz’de Zeytinyağı ve Şarap Üretimi” konulu uluslararası sempozyum başladı.

Haberin Devamı

Hakan Çeken Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Adnan Diler, ilkini 2008’de Mersin’de düzenledikleri sempozyumun amacının zeytinyağı ve şarap konusunda antik dönemden günümüze değin var olan üretim teknolojileri ve bu konularda ortaya konan verileri paylaşmak olduğunu söyledi.

Başkanvekili Mehmet Bilgin de, “Zeytin, zeytinyağı, üzüm ve şarap ilk çağlardan itibaren hep var olmuş ürünleri. Günümüzde hala önemini koruyan ve ilçemizle özdeşleşmiş bu konuda uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. 15 ülkeden gelen bilim adamının katıldığı ve 33 bildirinin sunulacağı sempozyumda iki gün süresince 11 oturum gerçekleştirilecek ve bildiriler sunulacak. Son gün Levent Köstem Zeytinyağı Müzesi, Urlice Şarapçılık, Klazomenai Zeytinyağı İşliği ve eski Urla gezisi yapılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!